Blogga

Kan man se sina remisser?

Kan man se sina remisser?

Logga in på 1177.se och klicka på ”Journaltjänster”. Där kan du se när och till vilken enhet remissen är skickad. Du kan också få information om när den är mottagen, bedömd, besvarad och när svaret är mottaget.

Hur länge ska man vänta på remissvar?

När du får en remiss till en mottagning i din egen region gäller den nationella vårdgarantin, som innebär att du har rätt att få vård inom en viss tid. För specialistmottagningar gäller att du inte ska behöva vänta mer än 90 dagar för att få en besökstid på specialistmottagningen som du har blivit remitterad till.

Hur ser en remiss ut?

Egen vårdbegäran, även kallad egenremiss eller egenanmälan, innebär att man själv skriver till en speciell vårdgivare för att söka vård. En del mottagningar har förtryckta blanketter för detta. Andra tar emot egen vårdbegäran via 1177 Vårdguidens e-tjänster (tidigare Mina vårdkontakter).

Hur åberopar man vårdgarantin?

Så fungerar vårdgarantin För att åberopa vårdgarantin kontaktar du den vårdgivare där du väntar på vård. Om väntetiden överstiger vårdgarantins tidsramar hjälper vårdgivaren dig att hitta en mottagning som har kortare väntetid.

Vad är en remissinstans?

Remiss är en hänvisning av ett ärende till myndigheter eller organisationer, så kallade remissinstanser, för yttrande innan beslut fattas. Remissinstanserna kan inkomma med ett remissvar eller göra en återremiss. Remiss kan även vara en läkares anvisning att söka vidare undersökning eller få vård vid specifika kliniker.

Vad innehåller en remiss?

Vad innehåller en remiss? Remissen innehåller information om vad du behöver få för vård. Det kan till exempel vara en bedömning, Det beror på vårdens prioriteringar i samband med utbrottet av covid-19. Kontakta den mottagning där du får vård eller där du vill få vård om du har frågor.

Vad är en remiss inom politik?

Exempel på en remiss inom politik: Innan regeringen skriver en proposition får myndigheter och intresseorganisationer (remissinstanser) yttra sig över ett utredningsförslag från till exempel en kommitté. Om en stor del av remissinstanserna är negativa till förslaget kan regeringen besluta att inte gå vidare i frågan.

Share this post