Blogga

Vad kan man chatta med Bris om?

Vad kan man chatta med Bris om?

Bris livechatt. Kolla in nästa ämne eller läs tidigare chattar. Livechatt. Livechatt.

  • Är du orolig för kriget? Det är inte krig i Sverige, men en kan ändå känna oro. Här finns frågor och svar för dig som är barn. Råd från Bris kuratorer.
  • Vanliga ämnen. Det här frågar barn och unga ofta om. Vanliga ämnen. Vanliga ämnen.
  • Kan man ringa till BRIS som vuxen?

    Har du som vuxen frågor eller funderingar som rör barn och unga? Varmt välkommen att kontakta Bris vuxentelefon, 077 – 150 50 50. Öppettider: vardagar 9 – 12. Samtalet kostar som ett vanligt samtal och du kan självklart vara anonym.

    Vad kan man prata om hos Bris?

    Du kan läsa mer här: Uppsatser och skolarbeten. Jag är vuxen och har frågor om ett barn – vad ska jag göra? Du är välkommen att höra av dig till Bris Vuxentelefon om barn, 077 150 50 50. De som svarar är utbildade kuratorer som dagligen stöttar barn och unga som kontaktar Bris.

    Kan Bris göra Orosanmälan?

    Jag är orolig för att ett barn far illa, kan man anmäla det hos er? Nej, om du vill göra en orosanmälan kontaktar du socialtjänsten i din kommun eller polisen. Du kan däremot ringa Bris Vuxentelefon om barn, 077-150 50 50 för råd och vägledning om du känner dig osäker på hur du ska agera.

    Vad kan Bris hjälpa ett barn med?

    Chatt, mejl, telefon och gruppstöd Bris erbjuder stöd till barn och unga på flera olika sätt. Dels via vår stödlinje dit barn kan ringa, chatta eller mejla med en kurator. Bris erbjuder även gruppstöd och möjlighet att träffa en kurator på Bris på någon av våra Brismottagningar.

    Vad krävs för att få en orosanmälan?

    En orosanmälan gör man via Socialtjänsten, men det finns däremot ingen blankett för anmälan när det gäller oro för en vuxen person utan endast när det gäller barn. Däremot kan du fortfarande göra en orosanmälan. I anmälan behöver du förklara varför du känner oro för personen i fråga.

    Hur kan Bris hjälpa?

    Barn och unga kan kontakta Bris kuratorer genom att ringa till Bris telefon 116 111, skriva till Bris-mejlen eller chatta i Bris-chatten. Den som hör av sig är anonym och kuratorn har tystnadsplikt. Att ringa är gratis och syns inte på telefonräkningen. Bris erbjuder också gruppstöd.

    Hur kan man hjälpa Bris?

    Bris är en barnrättsorganisation som arbetar för att stärka barnets rättigheter genom att stödja barn utifrån barnets behov, mobilisera samhället och påverka beslutsfattare genom att göra barns röster hörda.

    Varför ska man ringa Bris?

    Du som är under 18 år kan ringa till Bris för att få prata med en kurator om det du funderar mycket på eller det du behöver hjälp med. Numret är 116 111. Telefonen är alltid öppen – även på natten.

    Hur många kontaktar Bris?

    Under sommaren har Bris haft 7 497 kurativa kontakter med barn via chatt, telefon och mejl. Det är en ökning med 30 procent jämfört med samma period föregående år. Jämförelseperioden är 13/6–14/8, 2021 och 2020. Nytt för i år är att Bris har haft öppet dygnet runt.

    Vad får man prata om på Bris?

    Det kan till exempel handla om att du är i en situation där du behöver hjälp från socialtjänsten, skolpersonal eller en kurator på ungdomsmottagningen. Ofta uppmuntrar Bris dig att ta de kontakterna på egen hand, men om du behöver hjälp så finns vi där.

    Hur mycket tjänar man på Bris?

    Löner och arvoden Bris tillämpar inte bonusavtal, bilförmåner eller pensionsförmåner utöver sedvanlig tjänstemannapension. Bris styrelse anställer generalsekreteraren och beslutar om lönen. Bris nuvarande generalsekreterare har en ersättning om 82 500 kronor per månad. Ingen övertid utgår.

    Share this post