Rekommendationer

Varfor ar jag sa kanslosam?

Varför är jag så känslosam?

Nedstämdhet kan bero på olika saker Eller så har det hänt något som gör dig nedstämd. En del personer känner sig mer nedstämda under vissa årstider. Här är några exempel på sånt som kan göra att du blir ledsen och nedstämd: Livet har förändrats, till exempel att du har flyttat, bytt skola eller blivit arbetslös.

Hur är man om man är apatisk?

Apati (från grekiskans ἀπάθεια, apatheia, ungefär ”ingen sinnesrörelse”) innebär frånvaron av sinnesrörelse (affekt); en likgiltighet och känslolöshet. Inom psykologin är apati en benämning för när en individ ställer sig likgiltig inför aspekter av det emotionella, fysiska eller sociala livet.

Varför får män känslor för någon?

När man är förälskad sker en rad kemiska processer i kroppen som har stark inverkan på oss. Dopamin och fenyletylamin ökar lycka och får njutningskänslor att strömma till. Serotoninnivåerna gör så att du ”låser dig” vid personen och ser den som felfri.

Varför vill jag gråta hela tiden?

Humörsvängningar är ett symptom av flera som ingår i en en rad olika psykiska tillstånd. Depression, utmattningssyndrom eller olika former av sömnbesvär för att nämna några. Det kan vara så att man befinner sig i ett känsligt läge i sitt liv – kanske en kris av någon form eller att man har det väldigt stressigt.

Hur många gånger kan män bli kär?

Det verkar som att vi inte kan vara förälskade i mer än en samtidigt. Att vi låser fast oss på en är lite definitionen, ditt omdöme stängs av när det gäller den specifika personen, och man inte kan se några fel med den. Dopamin, noradrenalin och serotonin är våra volymkontroller för känslor.

Vad är ett högkänsligt barn?

Högkänsliga barn bearbetar alla intryck djupare och mer noggrant än andra barn, vilket kan komma till uttryck på en mängd olika sätt. Det är vanligt att hög- känsliga barn uppfattas som vuxna för sin ålder.

Kan han bli kär i mig igen?

Det är inte en lätt uppgift att bli kär igen. Det kräver faktiskt att ni båda tittar på problemet objektivt och löser det som ett team. Ibland är detta svårt eftersom den känslomässiga laddningen kring konflikten kan återuppliva motsättningar. Det är inte omöjligt, och här kan du läsa om hur ni kan göra det.

Share this post