Trendig

Vad anklagades Benny Fredriksson?

Vad anklagades Benny Fredriksson?

Enligt hustrun Anne Sofie von Otter drabbades Fredriksson av en djup depression till följd av artiklarna. von Otter anklagade medier för att under metoo-kampanjen överdriva anklagelser om oönskat beteende och att pornografiska undertoner blev en strategi för medierna att attrahera läsare.

Vad hände Benny Fredriksson?

I december 2017 valde han att sluta efter ett mediedrev. I mars 2018 kom beskedet att han tagit sitt liv. Benny Fredriksson var sedan 1989 gift med operasångerskan Anne Sofie von Otter.

Vem är Åsa Linderborgs Anders?

Åsa Natasja Linderborg, ursprungligen Andersson, född 20 maj 1968 i Västerås, är en svensk historiker, författare, kulturskribent och journalist. Hon var 2009–2019 kulturchef på Aftonbladet. Hon är kolumnist för danska Dagbladet Information och norska Klassekampen och sedan 2019 reporter på Aftonbladet.

Vem är PI 13 månader?

Året med 13 månader är en dagbok från hösten 2017 till hösten 2018. Det är ett dramatiskt år i Sverige, med stora konflikter runt populismen, yttrandefriheten, metoo och Svenska Akademien. Under detta dagboksår intar Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg en egen, kontroversiell position.

Vem var Benny Fredriksson gift med?

Anne Sofie von OtterBenny Fredriksson / Make/maka (1989–2018)

Hur tog Benny Fredriksson sitt liv?

Där berättades officiellt att det var självmord och skulden lades på “ett orättvist och gränslöst mediedrev”. Benny Fredrikssons öde beseglades när Aftonbladet publicerade en granskning av tillvaron på Sveriges största teater och kulturhus, med löpsedeln: “Teaterchef pressade skådespelare till abort för en roll.

Varför skrev Åsa Linderborg Mig äger ingen?

Mig äger ingen är Åsa Linderborgs berättelse om uppväxten med sin ensamstående pappa,härdare vid Metallverken i Västerås. En berättelse om klasstillhörighet, manlighet och utanförskap. Om alkoholens makt och en dotters vånda. Drömmen om förändring står mot rädslan att sticka ut.

Vad är budskapet i Mig äger ingen?

Filmen Mig äger ingen genererade en Guldbagge för Bästa Manliga Huvudroll till skådespelaren Mikael Persbrandt, som spelar pappan och metallarbetaren med alkoholproblem. Berättelsen i både bok och film utgår från dottern, som efter att mamman lämnat familjen för en annan man växer upp hos sin alkoholiserade pappa.

Vem skrev Mig äger ingen?

Åsa LinderborgMig äger ingen / Författare

När utspelar sig boken Mig äger ingen?

Attica Lockes roman utspelar sig i Houston i början av 1980-talet och skildrar ett samhälle med klyftor och diskriminering.

Varför skrevs Mig äger ingen?

Sedan en lång rad nummer till Smolken, Skallen, Buster, Ormen, Hoffa, Babben, Blomma, Bella, Britta med rattarna… Lika prydligt antecknad står mammas syster Nina han inte träffat på många år. På ID-kortet står det Leif Boris Andersson, född den 15 februari 1941….Ljudbok.

Format Pocket
ISBN 9789173893213

Vem skrev boken Mig äger ingen?

Share this post