Frågor

Vad gor PRO?

Vad gör PRO?

PRO är en partipolitiskt och religiöst oberoende organisation för alla pensionärer. PRO:s uppgift är att på riksplanet, i landsting, regioner och kommuner följa och bevaka samhällsutvecklingen samt skapa opinion för frågor som berör pensionärernas intressen.

Vad kostar det att vara med i PRO?

Här kan du berätta om din förening eller verksamhet. Trots coronatider så kommer här en påminnelse om betalning av medlemsavgiften 295 kr som kommer att vara oförändrad under 2022. Inbetalningskort kommer med PRO-tidningen i början av februari för de som inte har autogiro.

Hur går jag ur PRO?

Enklaste sättet att avsluta medlemskapet är att mejla eller ringa Medlemssupport För att vi ska kunna bli bättre är vi tacksamma om du berättar varför du vill sluta som medlem. Om du kommer sälja ditt företag och/eller gå i pension kan du fortsätta vara stödjande medlem, Stödjande medlemskap.

Är PRO politiskt?

PRO är också pensionärernas röst i politiken. Vi påverkar beslutfattarna i frågor som är viktiga för äldre. PRO är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som styrs demokratiskt av medlemmarna.

Vilken Pensionärsförening ska jag välja?

Vilken man väljer är lite upp till tycke och smak och vilka aktiviteter man själv är intresserad av och om någon av dem är mer aktiv i ditt närområde. Det finns också en del lokala och rikstäckande föreningar som kanske passar dig bättre?

Varför vara med i PRO?

Välkommen till PRO – Sveriges största mötesplats för pensionärer! I PRO-medlemskapet ingår en mängd förmåner, till exempel medlemstidning, fri datasupport och fördelaktiga försäkringar. Utöver det har vi dessutom tagit fram förmånspaketet PRO Mervärde där vi samlar rabatter och erbjudanden bara för dig som är medlem!

Vad ingår i PRO medlemskap?

Det här får du som medlem i PRO

  • – Förmånliga rabatter för dig som medlem. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Medlemstidning. – 8 nummer av PRO pensionären.
  • Utvecklande studier. – PRO Folkhögskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Fri datasupport.
  • PRO Medlemsresor.
  • Kontaktombud.
  • Försäkringar.

Vem får vara med i PRO?

Vem kan bli medlem i PRO? Alla som har någon form av pension kan vara med i PRO! För att bli medlem behöver du ha någon form av pension – men du kan självklart fortfarande vara delvis yrkesverksam. Om du bor tillsammans med en PRO-medlem är du också varmt välkommen.

Hur avslutar jag mitt medlemskap i PRO?

Var i kontakt med din arbetsgivare för att avsluta inkassering av medlemsavgift, för vi i Pro kan inte göra det för dig. Kom ihåg att du när som helst är välkommen tillbaka som medlem.

Är Buuks bra?

Handla inte här! Trots att många kunder klagat över att de inte sett att man blir medlem för att man köper en bok av buuks så fortsätter de med samma taktik. Långt ifrån kundservice enligt mig. De märker att folk missar det hela tiden ändå kör de vidare med samma sak.

Vilka pensionärsföreningar finns?

Pensionärsföreningar

  • PRO – Pensionärernas Riksorganisation.
  • SPF Seniorerna – Sveriges Pensionärsförbund.
  • SKPF – Svenska Kommunal Pensionärernas Förbund.
  • RPG – Riksförbundet Pensionärsgemenskap.

Vad finns det för olika pensionärsföreningar?

I Sverige har vi två stora föreningar som vänder sig till pensionärer, PRO (Pensionärernas RiksOrganisation) och SPF Seniorerna som båda driver politiska frågor på lokal, nationell och internationell nivå för bättre villkor för pensionärer. Tillsammans har de närmare 600 000 medlemmar.

Share this post