Rekommendationer

Vad ar viktigt for ett samhalle?

Vad är viktigt för ett samhälle?

Alla samhällen har en värdegrund och ett regelsystem som bestämmer vad människor får och inte får göra. Lag och rätt ger dig kunskap om varför människor begår brott och om hur samhället arbetar med att förebygga brott, utreda brott, verkställa påföljder och stödja brottsoffer.

Vad innebär det att människan formas av sitt samhälle?

Man har helt enkelt bortsett från det sociala arvet, från klasskillnader, inkomstskillnader och istället letat efter gener. Missbruksgenen, kriminalitetsgenen, lyckogenen. Alla problem som människor upplever kommer från dem själva. Man är själv och ensam ansvarig för sitt mående, sin hälsa, sin kropp.

Vad tycker du är viktig för ett bra samhälle?

Ett bra samhälle är ett samhälle där det finns plats för alla, där var och en själv får välja hur hen vill leva sitt liv och med vilka ord hon eller han vill beskriva sig själv. I ett sådant samhälle fokuserar vi på det vi har gemensamt i stället för det som skiljer oss åt.

Vad menas med att samhället är något mer än människorna som finns i samhället?

Då betecknar uttrycket ungefär hur en grupp människor fungerar inom ett visst område och hur sociala situationer ser ut och påverkas av olika fenomen. Man kan också tala om ett samhälle i geografisk mening, då syftar man istället på ett särskilt område där organisation bedrivs eller där människor bor.

Vad är det som formar en människa?

En människas förnuft utvecklas väl utifrån de kroppsliga, själsliga och andliga gåvor hon har fått, var och en person med unika uppsättningar. Uppvuxna i olika miljöer får sedan olika människor olika inställning till vad sunt förnuft är.

Hur samhället formar oss?

Vi har möjlighet att lära oss hur det blir framöver utifrån vad vi lär oss om dem. De unga socialiseras in i ett helt nytt samhälle än det vi hade. Socialisationsagenterna är fler idag än bara kärnfamiljen. Hur detta påverkar individer men också samhället i stort är en angelägen fråga att söka svar på.

Hur ser samhället ut om 30 år?

– Samhället om 30 år är ett starkt samhälle där vi tagit ansvar för, och anpassat oss till, klimatutmaningarna. Teknikutvecklingen och digitaliseringens exponentiella tillväxt har skapat goda förutsättningar och gemensam kunskap, förståelse och insikt har väglett oss i hur de används på bästa sätt.

Share this post