Blogga

Nar kom stringtrosor?

När kom stringtrosor?

Modet under 1960-talet är snävt med korta kjolar, vilket avspeglas i trosornas form, de blir minimala och högt skurna på höfterna. I slutet av 1970-talet kom de första stringtrosorna och reklamen kring damunderkläder blir alltmer erotiserad.

Varför har man stringtrosor?

De flesta kvinnor som väljer G-string älskar dem och vill aldrig gå tillbaka till vanliga trosor. De är perfekta för den som inte vill få synliga troslinjer under åtsittande klänningar och byxor, och menar att det är bättre med lite tyg mellan skinkorna än ett par stora mormorstrosor hela dagen.

Vem kom på stringtrosa?

Stringen har varit med genom nästan hela historien. Men i sin nuvarande form, som en erotiskt laddad trosa för kvinnor, föddes den 1939. Då bestämde New Yorks borgmästare Fiorello La Guardia att strippor inte längre fick vara nakna på scen. Så stripporna uppfann ett så litet plagg som möjligt att täcka sig med.

När kom första trosan?

Det är mot slutet av 1950-talet som ”trosan” lanserades, vilket var en mindre och mera kroppsnära underbyxa. Begreppet trosa hade dock använts under hela 1900-talet som en synonym för vissa underbyxor.

Vilka trosor är vanligast?

De flesta använder sig av de trosor som de känner sig mest bekvämare med tror jag, men i min ålder är det mer normaliserat med string 🙂 Brukar använda vanliga trosor.

Är stringtrosor bra?

Påverkar trosorna ditt underliv? Men du som älskar att bära stringtrosor kan vara lugn, enligt Healthline visar studier att stringtrosor inte orsakar jästinfektioner, bakteriell vaginos eller urinvägsinfektioner – de tre vanligaste underlivsinfektionerna.

Är string dåligt?

Nej, du kan inte få problem med njurarna på grund av att du använder stingtrosor. Däremot kan det för vissa tjejer bli ett problem med svamp och klåda eftersom stingtrosor sitter väldigt nära huden.

Vart kommer ordet Trosa ifrån?

Namnet Trosa och ”Världens ände” På 1300-talet skrevs det så gott som alltid ”Troso”. Namnet hänger troligen samman med det fornisländska ordet trauður (trög, ovillig) och syftar på åns lugna och makliga lopp. ”Socknens och stadens namn härrör från byn Trosa, vars namn äldst troligen har burits av Trosaå”.

När kom kalsongerna?

Kalsonger började bäras under renässansen av demimonder och introducerades i de högre kretsarna av Maria av Medici, men var länge okända för vanligt folk. Kvinnodräktens många underkjolar gjorde dem mindre angelägna och herrar klarade sig länge med skjortans väl tilltagna nederdel.

Vad är skillnaden mellan kalsonger och trosor?

Kalsonger[redigera | redigera wikitext] Kalsonger är korta eller långa underbyxor för män, med eller utan gylf, eller långa underbyxor för kvinnor. Korta kalsonger utan gylf kan även kallas trosor eller herrtrosor.

Share this post