Blogga

Hur leker man burken?

Hur leker man burken?

Dunken, burken eller pantgömme Under tiden springer de andra och gömmer sig. När de hittas ska vakten springa till ”dunken” , sparka på den och ropa ”1,2,3 Vilma är dunkad!” Om Vilma hinner före vakten, skriker hon ”1,2,3 dunk för alla”, och då går alla i leken fria.

Hur leker man Dunkgömme?

Utomhuslek 2: Dunkgömme eller Dunk En person står vid ett träd eller liknande och räknar till 100. Alla andra gömmer sig. Den som räknar ropar ut 100 högt när han räknat klart. Nu ska räknaren ge sig ut och leta efter de gömda, och försöka dunka dem, medan de ska försöka dunka sig själva.

Vad är borta leken?

Leken går till så att alla saker läggs fram på ett bord och alla får titta en liten stund på vilka grejer det är och var de ligger. Filten läggs över alla sakerna och medan deltagarna blundar tar lekledaren bort en sak. Alla får titta och filten tas bort.

Hur går Röda Vita Rosen till?

Röda Vita Rosen är en klassisk lek: det ena laget gömmer en ”skatt”, det andra laget ska hitta den. Bland annat genom att fånga in medlemmar i det andra laget, och tvinga ur dem information. Inga knep är för fula i jakten.

Vad är Dunkgömme?

I Småland ( iaf i södra småland) kallar vi leken för just dunkgömme eller förkortningen dunken.

Vem gömmer sig under filten?

Ett sätt att göra det är att leka ”gömma kompis”. Då får ett av barnen gå ut ur rummet. Därefter gömmer vi en av kamraterna under en filt på mattan. Nu kommer barnet tillbaka och ska gissa vem som ligger under filten.

Vad är Röda Vita Rosen lek?

Vilken leka med färger?

Höken börjar leken med att säga: ”Under hökens vingar kom!”. De övriga deltagarna frågar: ”Vilken färg?!”. Höken väljer en färg och svarar till exempel: ”Röd!” Alla deltagare som har något rött i sin klädsel får fritt gå över till andra kortsidan utan att bli tagen.

Hur leker man pomperipossa?

Pomperipossa lägger sin mantel över en deltagare så att denna inte syns alls. Sedan dunkar Pomperipossa med en käpp eller liknande Då vaknar alla och ställer sig upp, utom personen under mantlen. Det gäller för de övriga deltagarna att komma på vem det är som ligger under mantlen.

Vad fattas lek?

Vad kan man göra med 6 personer?

Här hittar du lekar som passar vid bordet, inomhuslekar, lekar som kräver uppdrag och lekar som är både kluriga och enkla!

  • Blås-leken. Två personer står på knä vid ett bord, en på varje kortsida, de har händerna bakom ryggen.
  • Låt-leken.
  • Klapp och vänd-leken.
  • Charader.
  • Uppfinnarleken.
  • Sanning och konsekvens.

Share this post