Rekommendationer

Hur langt ar det mellan Abisko och Nikkaluokta?

Hur långt är det mellan Abisko och Nikkaluokta?

Sträckan Abisko till Nikkaluokta på Kungsleden är 12 mil och går man mellan STFs fjällstugor vandrar man sträckan på 7 dagar. Sträckan passar bra för nybörjare då det rör sig mycket folk i området och det finns stugor längs lederna.

Hur mycket kostar det att fjällvandra?

Vad kostar det att vandra? Det fantastiska med vandring är att det är gratis, det är bara att gå ut och gå. Det är när man ska lämna sin hemmiljö för att vandra som det genast kan bli en kostnad.

Vad behövs till vandring?

Vad ska jag packa?

  • Underkläder i ull/syntet att ha närmast kroppen.
  • Skaljacka som även är vattentät.
  • Väl ingångna vandringsskor.
  • Extra sockor.
  • Dunjacka/varm tröja, mössa, vantar.
  • Rena och bekväma kläder att byta om till, samt extra underställ.
  • Tvål som fungerar för tvätt, städ och disk.
  • Mat och dryck.

Hur långt kan man vandra med barn?

Från fem års ålder kan barn gå själva Hur långt och hur fort de går är förstås helt individuellt, men räkna med en till femton kilometer beroende på ålder och humör. Utan krav på distanser lär ni er att vara ute tillsammans. En dålig dag med hunger, dåligt väder, förkylning och myggbett går det långsammare.

Hur många invånare i Nikkaluokta?

I byn Nikkaluokta bor idag 14 familjer året runt, på somrarna är byn dubbelt så stor. Efter det att bilvägen byggts efter älvdalen och förändrade transportsätt så utvecklades turismen till huvudnäringen för folket i byn.

Hur lång är vandringen från Kebnekaise till Abisko?

Avstånd ca 19 km varav 14 km vandring och 5 km båt. Höjdskillnad – 200 m.

När är bästa tiden att fjällvandra?

Bästa tiden för vandring i fjällen är enligt en del när den första frosten slagit ut de flesta myggen och luften är klar och fjället färgar om från grönt till gulrött. Detta sker i början av september. Andra tycker att tidig sommar är den bästa tiden då blommar fjället och det är ljust större delen av dygnet.

Vad kostar det att gå Kungsleden?

Det kostar 295 kr per år (450kr för en familj) och ger dig 100kr i rabatt per natt på fjällstugor och fjällstationer.

Hur mycket orkar ett barn bära?

En bra tumregel när det gäller barn och ryggsäckar och hur mycket man skall bära är att alla bär ungefär samma procent av sin kroppsvikt. Vuxna och äldre barn/ungdomar bär ungefär 17-18% av kroppsvikten på ryggen. Väger du 65 kg så blir det 11 kg på ryggen. Väger du 45 kg blir det 7-8 kg.

Share this post