Frågor

Hur bokfora Kontokortsavgifter?

Hur bokföra Kontokortsavgifter?

Per balansdagen kan upplupna kontokortsavgifter behöva redovisas som interimsskulder. Den avgiftsdel som avser det räkenskapsår för vilket bokslut görs debiteras konto 6040 Kontokortsavgifter och krediteras konto 2990 Övriga upplupna kostnader och förutbetalda intäkter.

Är fakturaavgift avdragsgill?

Intäkter avseende faktureringsavgifter är normalt alltid skattepliktiga intäkter i inkomstdeklarationen, det är enbart allmännyttiga ideella föreningar som kan ha skattefria försäljningsintäkter.

Hur bokföra varuinköp?

I baskontoplanen bokförs varuinköp i kontogrupp 40, reduktioner av inköpspriser bokförs i kontogrupp 47 och lagerförändringar bokförs i kontogrupp 49. Det momspliktiga beloppet vid import av varor bokförs i kontogrupp 45. Utgående och ingående moms bokförs i kontogrupp 26.

Hur bokföra betalning via PayPal?

Försäljning via Paypal När du får betalt in på paypalkontot ser bokföringen ut såhär: När pengarna betalas ut till dig ser det ut såhär: Om det tas ut någon avgift i samband med transaktionerna på paypalkontot så bokförs de på konto 6063 Avgift PayPal.

Är bankavgifter avdragsgilla?

Det är ingen moms på bank- och finansieringstjänster och momssatsen är därför 0 % på bankavgifter, kontoavgifter, transaktionsavgifter, depåavgifter och courtage med mera. Kostnaden för banktjänster avseende en näringsverksamhet är en skattemässigt avdragsgill kostnad i inkomstdeklarationen.

Hur bokför man årsavgift?

Medlemsavgifter är ej avdragsgilla kostnader. Detta bokförs på konto 6982 – Föreningsavgift, ej avdragsgill. Serviceavgifter är däremot en avdragsgill kostnad vilket innebär att den är momsbelagd. Kostnaden för serviceavgifter bokförs på konto 6981 – Föreningsavgift, avdragsgill momsbelagd.

Hur bokför man Lantmäterikostnader?

Annan utgift för lantmäteriförrättning avseende mark, till exempel i samband med avstyckning, sammanläggning eller klyvning, är inte omedelbart avdragsgill. Utgiften räknas i stället in i omkostnadsbeloppet för fastigheten och dras av vid en fastighetsförsäljning.

Vad är konto 4011?

Momsen blir ett nollsummespel men ska enligt skatteverket redovisas på dessa inköp. EU-inköpet behöver du ha ett separat konto för, 4010 fungerar bra såvida du inte bokför Svenska inköp på det kontot, du får i så fall skapa t. ex. konto 4011 för EU-inköp.

När ska kortbetalningar bokföras?

Bokföringslagen säger att affärshändelser ska bokföras så snart det kan ske. Kontanta in- och utbetalningar ska bokföras senast följande arbetsdag men kontanta betalningar som registreras i ett certifierat kassaregister får däremot senareläggas till 50 dagar efter utgången av den månad som affärshändelsen inträffade.

Är Aviseringsavgift avdragsgill?

Aviseringsavgift för lån är en avdragsgill förvaltningsutgift (RÅ 1983 1:62).

Share this post