Allmänning

Ar Aprilia SX 50 bra?

Är Aprilia SX 50 bra?

Aprilia SX 50 är en ganska ovanlig moped av hög kvalitet till ett bra pris. Och även en av de snyggaste mopederna på marknaden enligt mig. Aprilian är lika snygg och håller absolut lika bra kvalitet som t. ex Derbi DRD och Senda Extreme.

Var sitter CDI på Aprilia SX 50?

På cross/sm mopeder brukar den sitta bakom vänstra kylar vingen, plocka bort kylar vingen så kommer du se den. På vespor så har jag sett att den sitter en liten ”lucka” där vid fötterna, skruva loss den så kommer ni se cdi boxen.

Vad har Aprilia SX 50 för motor?

Premiär för nya Fantic XM50cc Euro 5. Den nya Minarelli motorn ger en perfekt balans mellan den nya ovala ljuddämparen med dubbla utblås och den uppdaterade Dell’Orto-förgasaren. Minarelli motorn har fått ökad prestanda samtidigt som den uppfyller Euro 5.

Vilken motor har Aprilia SX 50?

Aprilia SR50 finns med motorer från tillverkarna Aprilia, Piaggio och Minarelli. Det finns luftkylda och vattenkylda modeller, samt med insprutning eller förgasare. Insprutningsmodellerna (Di-Tech) finns med motorer från Aprilia och Piaggio.

Vart sitter CDI-boxen?

Följ bara tändkabeln från tändstiftet så kommer du att hitta CDI’n. På AM6 så sitter tändspolen och CDI’n i samma låda. CDI-boxen sitter mellan kylaren och oljetanken. Du kommer lättast åt den om du tar bort kylarvingarna, sadeln & tanken.

Var sitter CDI-boxen på Baotian?

Vad är det för baotian du har? CDI-boxeb borde du hitta bredvid batteriet under fotsteget. Kabeln du söker brukar vara blå och ser ut som en liten ögla.

Vad har Aprilia för motor?

Aprilias större motorcyklar använder i huvudsak encylindriga och tvåcylindriga (V-twin) fyrtaktsmotorer från österrikiska Rotax. En egen motorutveckling har dock påbörjats.

Hur mycket drar en Aprilia sx50?

min Derbi drar vanligtvis ganska exakt en halvliter per mil vid en del stadtrafik blandat med jämn och fin landsvägskörning.

Vilken motor har Aprilia?

Den första egna modellen i produktion är en mycket kompakt och lätt 2-cylindrig V-motor på 450 och 550 cc som används i fabrikens enduro- och supermotard-maskiner, RXV resp SVX 4.5/5.5. I modellen RS125 och den tidigare RS250 liksom i tävlingsmaskiner för roadracing används tvåtaktsmotorer.

Hur många växlar har en Aprilia?

Aprilia RS 50
Kompressionsratio 11.5:1
Tändsystem CDI
Växellåda Våtlamellskoppling, 6 växlar
Hastighet 45 km/h

Hur vet man om det är fel på CDI boxen?

Finns tyvärr inget pålitligt sätt att mäta sig fram till om en CDI är defekt, även om man har rätt specialinstrument och data för en kontrollmätning så ger det inte något definitivt svar… Det enda pålitliga är att testa en hel CDI på hojen som bråkar, eller testa CDIn från hojen som bråkar på en annan hoj.

Vart sitter CDI boxen på rieju?

CDI-boxen sitter mellan kylaren och oljetanken. Du kommer lättast åt den om du tar bort kylarvingarna, sadeln & tanken. Mellan kyllaren och oljebehållaren.

Share this post