Frågor

Varfor far man latt tandsten?

Varför får man lätt tandsten?

En orsak till att vissa har lättare att få tandsten är saliven. Vissa människor har högre halter av mineraler i sin saliv vilket är en orsak som kan leda till att problemen uppstår. Du kan alltså få det även vid god munhygien.

Är det farligt att ta bort tandsten själv?

Att ta bort tandsten själv är svårt, och kan framförallt vara farligt för tänder och tandkött. Det går helt enkelt inte att göra så värst mycket åt det själv hemma. Men – med en eltandborste från Philips får du verkligen rätt verktyg för att förebygga uppbyggnaden av tandsten.

Hur slippa tandsten?

Det bästa sättet att undvika tandsten är att regelbundet borsta tänderna och göra rent mellan tänderna. Det är viktigt att ta bort tandsten, eftersom den kan leda till inflammation i tandköttet, så kallad gingivit.

Hur ofta ska man gå till tandhygienist?

Går du på regelbundna tandläkarbesök utan att några besvär upptäcks behöver du antagligen inte gå till någon tandhygienist. Har du däremot lätt för att få tandsten, karies eller har ett tandimplantat kan det vara bra att besöka en tandhygienist en till två gånger per år.

Finns det någon tandkräm som tar bort tandsten?

Besök tandläkaren var sjätte månad för att ta bort tandsten och rengöra tänderna grundligt. Borsta med en antibakteriell fluortandkräm som exempelvis Crest Pro-Health. Alla Oral-B Pro-Expert-tandkrämssorter är specifikt framtagna för att bekämpa bakterierna som bildas i munnen.

Vad kan man göra mot tandsten?

Bästa sättet att motverka och minska risken för tandsten är att du tar hand om dina tänder varje dag och besöker din tandhygienist eller tandläkare regelbundet. Borsta noga med mjuk tandborste och fluortandkräm, både morgon och kväll.

Hur tar tandhygienisten bort tandsten?

När tandsten väl har bildats på dina tänder kan du inte borsta bort den själv. Din tandläkare eller tandhygienist måste skrapa bort den med speciella verktyg. Om tänderna blivit missfärgade kan de bli rena och vitare genom professionell tandrengöring och puts.

https://www.youtube.com/shorts/B2JjqkLA6EU

Share this post