Allmänning

Vad ar syftet med kampanjen?

Vad är syftet med kampanjen?

En kampanj är ett organiserat sätt att driva ett erbjudande, under en bestämd tid. En kampanj behöver därmed inte innebära en bokrea eller prisjustering.

Vad innebär det att man genomför en kampanj?

Kampanj kommer från det franska ordet ”campagne” och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet för att påverka en viss målgrupp.

Vad är en kommunikationskampanj?

Den består normalt av flera aktiviteter som berör samma ämne med syfte att påverka en definierad målgrupp. Din kampanj är normalt en förlängning av din nuvarande verksamhet. Aktiviteterna planeras så att de stödjer och förstärker varandra, d v s det budskap som företaget vill förmedla till sin målgrupp.

Hur länge är en kampanj?

Denna process varierar tidsmässigt för varje kampanj men vi brukar räkna med minst två-tre månader. Vid start så har varje kampanj upp till 30 dagar på sig att nå sitt angivna mål. Skulle emissionen bli fulltecknad tidigare så stängs den vid denna tidpunkt.

Hur ska kampanjen utvärderas?

Mycket viktigt att veta vad kampanjen ska åstadkomma, trafik, kännedom, deltagande? Mål att uppfylla. Mätbara för att klara en utvärdering! Att utvärdera kampanjer handlar ju mycket om vad de syftar till – och så får man försöka komma på sätt att se om man lyckas.

Vad är en Säsongskampanj?

Drar du igång en säsongskampanj innan dess topp blir ditt varumärke det första kunder tänker på, men det kan också få dem att sky ditt varumärke. Det kan ta en säsong eller två innan du listar ut vad som fungerar bäst för dig baserat på hur din målgrupp svarar.

Vad kännetecknar en lyckad kampanj?

I ett kreativt arbete med en kampanj är balansen mellan att ta fram en idé som sticker ut och samtidigt arbeta inom de ramar och riktlinjer som finns för varumärket viktigt att hantera. Ni ska väcka uppmärksamhet och möta målgruppernas behov och drivkrafter. Samtidigt får ni inte tappa bort varumärkets kärna.

Share this post