Blogga

Nar kan man forlanga elavtal?

När kan man förlänga elavtal?

Många elavtal förlängs automatiskt om du inte aktivt kontaktar företaget och säger upp avtalet. Det kan ibland vara orsaken till att du har blivit fakturerad en brytavgift eller inte kan byta elleverantör som du tänkt.

Hur långt innan kan man teckna nytt elavtal?

Om du har ett fast avtal så kan du upp till 6 månader innan avtalet löper ut teckna dig för ett nytt fast avtal. Då får du priset som är den dagen du tecknar avtalet, men avtalet börjar gälla när ditt gamla avtal löpt ut.

När kan jag teckna nytt elavtal?

Om du inte tecknar ett elhandelsavtal blir du automatiskt anvisad till ett elhandelsföretag, och det brukar bli dyrt. Du kan när som helst därefter byta elhandelsföretag om du vill, men om du bryter ett avtal innan bindnings- och uppsägningstid löpt ut kan du bli skyldig att betala en lösenavgift.

Hur säger man upp Eniro?

Uppsägning eller andra meddelanden till Eniro ska ske till Eniros kundservice på telefon 0770- 779797, alternativt e-post via webbformulär på www.eniro.se/kontakt.

Hur sent kan man teckna elavtal?

Självklart kan du fortfarande teckna ett elhandelsavtal även efter anmält inflyttsdatum passerat, men du kommer under en kort tid att få ett anvisat avtal hos din anvisade elleverantör innan ditt nya elavtal startar igång.

Hur tidigt kan man teckna elavtal?

Hur tidigt måste man teckna elavtal?

Hur lång tid det tar att få igång elen beror på vilket elnätsbolag som äger elnätet och vad de har för regler. Var därför gärna ute i god tid när du tecknar ett elnätsavtal så att det säkert hinner komma igång till din inflyttningsdag.

När ska man teckna fast elavtal?

Det är alltid bäst att binda elpriset på sommaren Vi följer prisutvecklingen dag för dag, året runt, och ibland har det varit bäst att binda på sommaren, ibland på hösten, vintern eller våren. Så det finns med andra ord ingen anledning att gå och vänta på rätt tillfälle att teckna elavtal.

Kan man bryta elavtal?

Brytavgifter är tillåtna. Hur en brytavgift beräknas varierar dock från elhandlare till elhandlare, men ska vara beskrivna i avtalsvillkoren. Ett tips är alltså att skriva upp när ditt bundna elavtal går ut. Då får du också ett bra tillfälle att jämföra elhandelsbolagen så att du inte betalar för mycket.

Share this post