Trendig

Vilka grupper strider i Syrien?

Vilka grupper strider i Syrien?

Syriska inbördeskriget eller Syrienkriget är en pågående väpnad konflikt mellan syriska regeringstrupper, ledda av president Bashar al-Assad, och stridande från olika oppositionella grupperingar….”Allierade” väpnade grupper:

  • Al-Abbas brigaden.
  • Hizbollah.
  • PFLP–GC.
  • Ryssland.
  • Gruppa Vagnera.

Vad är Assad regimen?

Det var en form av ”svågerkapitalism,” där statliga industrier fick nya ägare i form av mäktiga individer från regimen eller med nära band till regimen, som t. ex. familjemedlemmar till regimens toppar. En sådan individ är Rami Makhlouf, en kusin till president Bashar al-Assad.

Vad är orsaken till konflikten i Syrien?

Konflikten i Syrien inleddes i mars 2011 då demonstrationer mot den syriska regimen brutalt slogs ned. Konflikten har sedan dess utvecklats till ett krig som orsakat hundratusentals dödsoffer, mer än sex miljoner internflyktingar och tvingat miljontals människor att fly landet.

Vilket förhållande hade al Assads regim till religion?

Assad-familjen tillhör en av Syriens många religiösa minoriteter, alawiterna, som är en undergrupp till shia-islam. Den syriska regimen har därför nära band till det shia-muslimska landet Iran och Hizbollah i Libanon.

Hur hänger is ihop med kriget i Syrien?

IS växte fram delvis på grund av kriget i Syrien och tjänade på stödet som rebellgrupperna fick från USA, Saudiarabien, Quatar med flera i kampen mot Assadregimen tidigt in i inbördeskriget.

Vad händer i Syrien 2015?

RYSSLAND OCH SYRIEN Syriens president Bashar al-Assad mötte Rysslands president vid ett officiellt möte i oktober 2015. Ryssland är en gammal allierad till al-Assad-regimen. Rysslands enda flottbas utanför det forna Sovjet ligger i Tartus vid den syriska medelhavskusten.

Hur ofta har man Val i Syrien?

De politiska rättigheterna och de politiska institutionerna Det syriska parlamentet består av 250 ledamöter. Även om parlamentet enligt konstitutionen utgör den lagstiftande församlingen, har det i praktiken inget reellt inflytande. Parlamentsledamöterna väljs vart fjärde år. Nästa val planeras till 2020.

Hur styrs Syrien?

Totalitarism
EnhetsstatSemipresidentialismEnpartistat
Syrien/Statsskick

Share this post