Frågor

Vad ar typiskt for Electro?

Vad är typiskt för Electro?

Genren fick sitt stora genombrott i början av 80-talet. Artister som var stora inom genren var bland andra Afrika Bambaataa och Mantronix. Förutom trummaskin används också synthesizers och ibland även sång, då ofta förvrängt genom vocoders och talkboxar.

Hur hänger elektronisk musik och dans ihop?

Elektronisk dansmusik (förkortat EDM) är elektronisk musik som främst är avsedd för dans. Den har sitt ursprung i slutet av 1970-talet när synthesizer började användas i diskomusiken, och fick eget liv med housescenen i Chicago i mitten på 1980-talet.

Vad är typiskt för elektronisk dansmusik?

EDM står för elektronisk dansmusik och är ett samlingsnamn på ett antal stilar och genrer såsom techno, trance, house och breakbeat. Elektronisk dansmusik är som namnet avslöjar främst avsedd för dans och uppkom när man började använda synthesizer i discomusiken i slutet av 1970-talet.

Vad menas med elektroniskt?

Ordet elektronisk är synonymt med e- och kan bland annat beskrivas som ”som har att göra med elektronik”. Ordet används i uttrycket ”elektronisk fotboja” som betyder ”en sorts larm som utlöses om en person kommer in på ett för honom/henne förbjudet område”.

Vad står samlingsbegreppet EDM för?

EDM står för Electronic Dance Music (eller elektronisk dansmusik på svenska). EDM är egentligen ingen verklig genre, eftersom en EDM-låt kan vara mycket olik en annan och variera mellan genrer som house, disco och hardstyle.

Hur låter elektronisk musik?

Trancelåtar kännetecknas av långsammare buildups, som består av upprepade melodiska fraser som är utformade för att skapa upplyftande känslor hos lyssnaren. Det är ofta ganska vanligt i trancelåtar att höra vokala delar för att följa med i den elektroniska musiken. Trancemusik är ofta uppledad i sektioner.

Vart kommer techno ifrån?

På slutet av 1980-talet uppkom techno i Detroit, en musikstil vars sound genomsyrades av en optimistisk framtidssyn.

När kom elektronisk musik?

När var rocken som störst?

Under 1980-talet var rocken som störst, då bildades mängder av rockband, hårdrocksband, heavy metal och även hårdrocksballader gjorde sin entré då.

Vad står EDM för?

Elektronisk dansmusik, även förkortat EDM, är en väldigt bred genre med många förgreningar trots att den är relativt ung.

Share this post