Frågor

Vad ar en Blandraskatt?

Vad är en Blandraskatt?

Huskatter, som också kallas blandraskatter eller bondkatter, är den vanligaste katten i svenska hushåll. Huskatter kan köpas från till exempel katthem eller privatpersoner. Den största skillnaden mot raskatter är att huskatter saknar stamtavla och därför inte behöver se ut eller vara på ett visst sätt.

Hur mycket kostar raskatter?

Priset för en raskatt varierar – från cirka 7 000 kronor och uppåt – beroende på ras, vilka föräldrar katten har och så vidare. Det är inte lätt att nämna någon årskostnad för att hålla katt.

Varför köpa katt med stamtavla?

En originalstamtavla utfärdad av SVERAK är att betrakta som en värdehandling och ”äkthetsbevis” som visar att det är en raskatt. Därför ska stamtavlan alltid följa med katten – om katten byter ägare ska även stamtavlan göra det.

Vad räknas som huskatt?

Huskatt kallas alla katter som inte har en stamtavla, t ex alla blandraser. Det är därför svårt att ge någon generell beskrivning av en huskatt, de kommer i alla storlekar och former.

Hur mycket kostar en blandras katt?

En raskatt kan därför kosta från 15 000 kronor och mer – katter som uteslutits från avel finns det ofta att få tag i billigare. Runt 10 000 kronor får man oftast räkna med.

Hur kan man adoptera en katt?

Vad kostar en adoption? Hos Kattvärnet kostar en ny familjemedlem 2500 kr. Det ska täcka de kostnader som Kattvärnet har haft med veterinärvård för katten. Våra katter är kastrerade, vaccinerade, avmaskade och id-märkta.

Hur mycket kostar en brittisk korthår?

Pris för Brittisk korthår är ca 8 000-10 000 kronor. Priser varierar beroende på vilket ändamål uppfödare har för katten. Om katten är avsedd för avel och utställning är det oftast dyrare än en katt som är avsedd för endast sällskap.

Vad innebär stamtavla på katt?

Stamtavla för en raskatt är ett stamträd som visar kattens bakgrund och här ser man kattens registrerade namn, färg, föräldrar, registreringsnummer med mera.

Vad är skillnaden mellan katthem och huskatt?

Även om båda föräldrarna är registrerade raskatter så kallas avkomman huskatt om den inte registreras. Huskatten kallas också ofta vardagligt bondkatt, eller felaktigt europé….Huskatt[redigera | redigera wikitext]

Information
Rasstandarder (externa länkar) SVERAK
Övrigt Delas ibland in i raskategori V

Hur många år blir en katt?

12 – 18 årKatt / Livslängd (Domesticerad)

Share this post