Populära

Vad behover man for att skicka ett paket?

Vad behöver man för att skicka ett paket?

Skydda din vara på bästa sätt Här är våra bästa tips på hur du förpackar dina paket säkert: Packa in föremålen i något mjukt som dämpar stötar. Lägg dem i en hård kartong som skyddar dem från att klämmas. Skydda utskickande detaljer och ta hänsyn till föremålets känslighet, vikt och form.

Vad får man inte posta?

Här är några exempel på innehåll som inte är tillåtet att skicka

  • Kyla och värme. Varor som behöver kylförvaring för att inte förkorta sin hållbarhet.
  • Döda eller levande djur.
  • Dyrbart innehåll.
  • Vapen och vapendelar samt kopior av dessa.
  • Narkotika och droger.

Hur skickar man affischer?

tidningspapper. Det är bra om du även slår in varan i bubbelplast. Långsmala varor så som affischer och fiskespön kan lätt utsättas för brytskador. Det bästa sättet att skydda denna typ av varor är att lägga dem i ett rör av hård kartong, som viras i bubbelplast och som sedan läggs i ett större rör eller kartong.

Får man posta alkohol?

Tobak och alkohol får skickas i paket som gåva mellan två privatpersoner. Du som tar emot gåva med tobak måste ha fyllt 18 år och du som tar emot alkohol måste ha fyllt 20 år. Det får bara vara enstaka* paket för att räknas som gåva, och därmed vara avgiftsfria. Tobaken och alkoholen är för privat bruk.

Vad kan man skicka till fängelset?

Häktade får ett bidrag på 90 kronor i veckan. Anhöriga har tidigare kunnat skicka extra pengar till de intagna, med max 1 600 kronor i månaden som får användas. De överföringarna stoppas vid månadsskiftet. Expressen har pratat med två kvinnor, vars man och pojkvän sitter på två klass 1-anstalter i Sverige.

Hur postar man något?

Det är enkelt att skicka Postpaket inrikes med Skicka Direkt. Du betalar porto via datorn och skriver ut frakthandlingarna direkt. Sedan är det bara att lämna in paketet till något av våra postombud. Du kan också köpa ditt paket från ett av våra postombud.

Share this post