Allmänning

Vad ar ett vasentligt belopp?

Vad är ett väsentligt belopp?

Har företaget många liknande mindre poster som var för sig understiger 5 000 kr kan dessa tillsamman vara ett väsentligt belopp vilket då innebär att varje belopp då ska periodiseras. Vad som är ett väsentligt belopp måste bestämmas utifrån omständigheterna i varje enskilt fall.

Vad är Väsentlighetsprincipen?

Väsentlighetsprincipen är en redovisningsprincip som innebär att poster i redovisningen som inte är väsentliga, får slås ihop med andra poster om man på så sätt får en bättre överskådlighet och fortfarande ger en rättvisande bild.

Vem bestämmer om redovisningen är väsentlig?

Det är myndighetsledningen som avgör om en brist är väsentlig att redovisa för regeringen.

Vilka belopp ska periodiseras?

Periodisering ska utgå från väsentlighetsprincipen. Det innebär att belopp av ”väsentlig” betydelse ska periodiseras. Generellt gäller dock att endast större belopp periodiseras, d.v.s. då kostnaden överstiger 50 000 kr/månad.

Vilka slags utgifter kan bli föremål för periodisering i bokslutet?

Gör du ditt bokslut i Bokio kommer du kunna hantera periodiseringar av följande slag:

  • Intäkter.
  • Inköp av kostnad sålda varor.
  • Övriga kostnader.
  • Löner.
  • Räntekostnader.

Vad är Kontinuitetsprincipen familjerätt?

Kontinuitetsprincipen innebär att det ska undvikas att flytta barnet från dess invanda miljö. De övergångsproblem som kan uppstå om barnet flyttas kan överses om en flytt innebär en bättre kontakt med båda föräldrarna. Vid domstolens bedömning finns ingen presumtion för ensam vårdnad.

När ska en faktura periodiseras?

I Bokslut krävs periodiseringar när fakturan och resultatet av inkomsten/kostnaden ligger i olika räkenskapsår. Har du varor eller tjänster som levererats/utförts innan bokslutsåret, men ännu inte skickat fakturan innan bokslutsdatumet så ska dessa periodiseras.

Share this post