Allmänning

Hur manga klarar gymnasieexamen?

Hur många klarar gymnasieexamen?

I år var det 78,2 procent av eleverna som klarade gymnasieskolan med examen inom tre år. Motsvarande andel för 2019 var 76,6 procent. Andelen elever med examen har ökat på samtliga högskoleförberedande program och på majoriteten av yrkesprogrammen.

Hur många tar gymnasieexamen varje år?

Av de elever som sommaren 2020 haft fem år på sig att fullfölja sina gymnasiestudier, det vill säga de elever som påbörjade sina studier hösten 2016, var det 73 procent som tog en gymnasieexamen. Omkring 20 procent slutförde inte sina studier och nära 7 procent gick ut gymnasiet utan fullständiga betyg.

Hur många procent tar gymnasieexamen?

Kön. Totalt tog 72 procent av eleverna gymnasieexamen inom fyra år efter påbörjad utbildning 2021 (figur1). Andelen var 76 procent bland flickor och 68 procent bland pojkar.

Hur många går ut gymnasiet varje år?

Läsåret 2019/20 går det totalt 355 000 elever i gymnasieskolan. Det är 2 700 fler elever i gymnasieskolan jämfört med föregående år, vilket motsvarar cirka en procent. Antalet elever som läser på ett högskoleförberedande program eller yrkesprogram har ökat.

Kan man ta två kandidatexamen samtidigt?

Hej, Ja, man kan ta två kandidatexamen om man vill det. Det som gäller om man vill använda samma kurser i två olika examen är att om du har läst 90 hp i två olika huvudområden inklusive examensarbete. du behöver alltså inte läsa 90 poäng ytterligare kurser.

Kan man använda samma kurser i flera examen?

Enligt nuvarande examensregler kan samma kurs ingå i flera examina på grundnivå, men du kan inte återanvända kurser som ingått i en examen på grundnivå i en examen på avancerad nivå (Magister- eller Masterexamen).

Hur många elever tar gymnasieexamen?

Fortsatt många utan gymnasieexamen efter fem år Sett till hela gymnasieskolan, alltså om man även räknar med elever som börjar på introduktionsprogram, så är andelen elever med examen oförändrad. Det är fortfarande drygt 72 procent av eleverna som tar examen inom fem år.

Share this post