Blogga

Vad hjalper mot brannande fotter?

Vad hjälper mot brännande fötter?

Behandling

  • Fotvård kan behövas. Huden på fötterna blir ofta skörare om du har polyneuropati och särskilt om du har diabetes.
  • Fysioterapi kan stärka musklerna.
  • Behandling med olika läkemedel.
  • Behandling mot beroende av alkohol.

Vad är brännande smärta?

Neuropatisk smärta kan beskrivas som ”en elektrisk stöt”, brännande hetta eller kyla eller som att få en chock. Den känns vanligtvis i huden eller alldeles under huden. Neuropatisk smärta är förknippad med ångest, depression, sömnstörningar, nedsatt tankeförmåga och minskad livskvalitet.

Har en brännande känsla i huden?

Erytropoetisk protoporfyri är en sjukdom som innebär att ämnet protoporfyrin ansamlas i de röda blodkropparna. När blodkropparna utsätts för solljus i ytliga blodkärl i huden aktiveras protoporfyrinet. Det leder till inflammation och en intensiv brännande smärta från huden.

Varför känns det som att mina fötter brinner?

Om tunnare nervtrådar som leder känselsignaler för temperatur och smärta från huden och våra inre organmot ryggmärgen drabbas, då får vi kalla eller brännande värma fötter, eller kanske nedsatt funktion hos exempelvis tarmen och urinblåsan.

Kan inte sova pga varma fötter?

Regelbundna sovtider och ett svalt sovrum kan underlätta om sjukdomen stör din sömn. Massage och avslappning kan också ge lindring, liksom värme eller kyla på fötterna och benen. Pröva till exempel att duscha fötterna med varmt eller kallt vatten, eventuellt växelvis, eller att använda en värmedyna.

Varför kokar mina fötter?

Den torra huden som uppstår kan leda till sprickor då särskilt runt hälen och främre trampdynorna samt stortån. Just torra fötter med förhårdnader är den största riskfaktorn för att drabbas av sår på fötterna. Svettas om fötterna. Fötterna är varma när du känner på dem.

Hur får man bort nervsmärta?

Dessa olika typer av smärtor ska alla behandlas på olika sätt. Extra viktigt är det att du söker hjälp om den förmodade nervsmärtan pågår under lång tid utan förbättring. Det finns inga standardbehandlingar utan varje patient måste analyseras noga så att rätt behandling ges.

Varför är mina händer så varma?

Rökning påverkar cirkulationen negativt och gör att blodkärlen drar ihop sig. Det gör att händer och fötter blir kallare. Händer och fötter blir också kalla om du sitter stilla. När du rör dig och blir varm så blir också händer och fötter varma.

Share this post