Allmänning

Vad ar mattet pa en EUR pall?

Vad är måttet på en EUR pall?

EUR-pallen med måtten 800 × 1 200 mm är den vanligaste lastpalltypen för returanvändning i Sverige. EUR-pallen är 144 mm hög, väger cirka 25 kg och ska bära 1 500 kg jämnt fördelad last. När lastpallen staplas på en jämn yta får inte vikten på understa lastpallen överstiga 5 500 kg.

Vad är en A pall?

B-pall. B-pallar – ett annat namn för utrangerade EUR-pallar B-pallen är inte längre en godkänd EUR-pall men går fortfarande att transportera på. Det finns ingen standariserad kvalitetsnorm för B-pallar varför kvalitén kan varierar mellan olika pall-leverantörer.

Hur mycket rymmer en pall?

Dimensioner

Mått Tolerans
Längd 1200 mm -0/+3 mm
Bredd 800 mm -0/+3 mm
Höjd 144 mm -0/+2 mm

Hur mycket är en pall värd?

Ni beställer Byggpallar från Norrlandspall, 020-27 00 00, 137 kr för en byggpall helpall och 110 kr för en byggpall halvpall. Ni kan även använda formuläret ovan. Ni debiterar er kund 137 kr för en helpall och 110 kr för en halvpall. Återförsäljare debiterar pallen vidare med samma belopp.

Vilka lastpallar är giftiga?

Var uppmärksam på att du bara bör använda EUR-pallar inomhus – andra palltyper kan vara tryckimpregnerade eller behandlade med giftiga och hälsofarliga gaser.

Hur räknar man ut hur många pallplatser?

Räkna (längden * bredden / lastbils flakets bredd) 2,8 * 1,10/2,40 (flakets bredd) = 1,28 flm (flakmeter) avrunda uppåt till 1,3 flm….Lastkapacitet Bil och släp inrikes:

  1. 18 ppl – 7,2 flm/ BIL.
  2. 18 ppl – 7,2 flm/ BIL.
  3. 30 ppl – 12 flakmeter/ SLÄP.
  4. 30 ppl – 12 flakmeter/ SLÄP.

Hur många kartonger får plats på en pall?

Man brukar benämna det som 19,2 flakmeter för ett bil och släp det betyder att man får plats med motsvarande 48 stycken EU-pallar, 18 stycken på bilen och 30 stycken på släpet. Vad det gäller vikt så varierar det lite men man brukar räkna att ett ekipage lastar 36 ton.

Vad får man för en lastpall?

Idag finns ett rikstäckande retursystem för lastpallar av trä. Retursystemet ger ersättning för ofärgade vanliga pallar och pallkragar i hel och halvformat (exkl. sjöpall). Kunden har rätt att hantera pallarna som träavfall, men vi på Ragn-Sells önskar i första hand styra mot det cirkulära alternativet.

Kan man sälja lastpallar?

Gör så här för att sälja pallar och pallkragar: Ring 020 – 27 00 00, använd kontaktformuläret till höger eller maila oss på [email protected] och meddela hur många pallar och pallkragar du vill få hämtade. Norrlandspall bokar transporten och skickar en fraktsedel till dig via mail eller fax.

Vad kostar Europall?

Nya Eur-pallar kan ni köpa av oss från 230 kr exkl. frakt, moms tillkommer.

Var kan jag köpa lastpall?

I vårt sortiment hittar du olika typer av lastpallar, i flera storlekar, som täcker de flesta behov. Europapallar, engångspallar i trä och wellpapp, exportpallar i plast och smidiga lättpallar tillverkade av återvinningsbart material.

Share this post