Populära

Vad ar ett Appellspar?

Vad är ett Appellspår?

I appellklass är spåret 300 meter långt och har 3 stycken apporter. Spåret är utlagt av föraren, eller av denne utsedd person. Appellspåren läggs ofta på gärde, eller gles skog, eftersom domarna ska kunna se hela spåret. Som ett ytterligare specialmoment ingår budföring i appellklass och i lägre klass, där med skott.

Vilka moment ingår i Appellklass?

I appellklassen är spåret 300 meter långt och hunden ska hitta tre stycken pinnar. I sök ska hunden hitta och markera människor som ligger mer eller mindre dolda i terrängen. I appellklassen ska hunden söka igenom ett område som är 50 x 100 meter och den ska hitta två människor.

Vad ingår i Appellklass lydnad?

På den lägsta nivån, appellklass, genomför ekipaget grundläggande lydnadsmoment såsom att gå fot, gå före, inkallning, apportering, hopp och platsliggande. För varje klass ökar svårighetsgraden. Momenten sker både med och utan koppel.

Hur länge ska ett Appellspår ligga?

Låt spåret ligga åtminstone 15 minuter innan du låter hunden börja spåra. Då har vittringen hunnit sjunka ned litegrann i marken.

Vad ingår i Startklass lydnad?

Startklass: Moment och beskrivningar:

  • Följsamhet: Tävlingen börjar med att ni ropas in och får ställa upp vid en startpunkt.
  • Inkallning: Först ställer du och hunden upp på en punkt som markerats ut av tävlingsledaren (TL).
  • Sitt under marsch:
  • Apportering:
  • Fjärrdirigering:
  • Hopp över hinder:
  • Helhetsintryck:

Hur börjar man spåra med hund?

Ett annat enkel övning är att lägga ett godisspår. Lämna hunden och gå ut en bit i skogen. Från den plats där du vill att spåret ska börja lägger du en liten bit hundgodis i varje fotspår. Du visar din hund var spåret börjar och hunden får sedan följa spåret fram till ”målet” (exempelvis en leksak).

Hur träna in Framförgående?

Gå till en plats där ni tidigare tränat framförgående. Träna två gånger med burk och prova sedan utan burk. Gå med hunden vid sidan….Om hunden inte går ut i kopplet mot föremålet:

  1. Träna fler gånger, en del hundar behöver göra det fler gånger för att kunna släppa föraren.
  2. Byt/variera det roliga i burken.

Hur långt är ett Anlagsprov?

Anlagsprovet är det man börjar med och då blir man godkänd eller ej godkänd. Det är framför allt hundens spårförmåga och spårvilja som man tittar på. I anlagsklass ligger spåret mellan 2-5 timmar. Efter godkänt anlagsprov går man vidare till öppenklasspår där spåren är lite svårare med bloduppehåll och skottprövning.

Hur går en Spårtävling till?

En spårtävling är en resurskrävande tävlingsform. Det krävs flera tävlingsledare, spåransvariga, spårläggare och spårmottagare utöver alla andra funktionärer och frivilliga för övriga moment och insatser. Knivsta BK har en spåransvarig och en markansvarig som tävlingsledaren har kontakt med.

Vilka moment ingår i lydnadsklass 1?

Träna inför Lydnadsklass 1

  1. 1 . Platsliggning.
  2. Tandvisning. Hunden sitter eller står kopplad vid förarens sida.
  3. Linförighet. Hunden ska gå med hängande koppel på förarens vänstra sida med huvudet eller bogen i jämnhöjd med förarens knä.
  4. Läggande under gång.
  5. Inkallning.
  6. Ställande under gång.
  7. Apportering.
  8. Hopp över hinder.

Hur tränar man lydnad med hund?

För att hunden ska bli lydig måste du vara konsekvent och belöna hunden varje gång den lyssnar på dig. Använd mycket tid på att lära hunden att det alltid lönar sig att reagera på det du säger. Be om respons (”hallå”) och belöna för att hunden reagerade.

Hur gör man personsök med hund?

Trampa upp en ”startpunkt” en bit in i skogen och gå därefter ca 20-30 meter rakt in i skogen. Lägg en belöning i slutet av spåret, t ex en leksak som hunden tycker är kul. Fortsätt att gå rakt fram ca 10 meter och gå därefter i en vid båge tillbaka så att doften från vägen tillbaka inte stör själva spåret.

Share this post