Allmänning

Hur ar det att jobba som Privatradgivare?

Hur är det att jobba som Privatrådgivare?

Som privatrådgivare ger man ekonomiska råd och vägledning utifrån en analys av kundens ekonomi. Det kan gälla sparande, placering av pengar, lån till bostad eller kapitalvaror, försäkringar, vardagsekonomi eller familjerättsliga frågor.

Vad gör en företagsrådgivare?

Vad gör en företagsrådgivare Precis som det låter ger en företagsrådgivare råd till företag. Yrket innebär ofta att man hjälper företaget att handlägga skatteärenden, kreditärenden eller sköta om företagets ekonomiska situation.

Vad gör man som bankrådgivare?

Bankrådgivare. Som bankrådgivare bokar, förbereder och genomför du kvalificerade kundmöten med privatpersoner eller företag. Ditt mål är att hitta en helhetslösning för varje kund. Det kan handla om privatrådgivning vid bostadsköp eller pensionssparande eller företagsrådgivning vid bolagsbildning.

Vad krävs för att bli bankrådgivare?

Du kan även studera till bank- och försäkringsrådgivare på yrkeshögskolor. För att arbeta som rådgivare krävs dock en licens som man får efter att man klarat ett test efter utbildningen. Letar du efter universitets- eller högskoleutbildning? Här kan du hitta utbildningar inom ekonomi eller juridik på universitetsnivå.

Hur mycket tjänar en privatrådgivare?

41 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad krävs för att bli Privatrådgivare?

Vilken utbildning krävs för att bli Privatekonomisk rådgivare. En lämplig utbildning för att bli privatekonomisk rådgivare är en ekonomisk högskoleutbildning eller YH-utbildning. För att få arbeta som rådgivare kräver lagen att arbetsgivaren ser till att rådgivaren är kvalificerad för arbetet.

Vad tjänar en företagsrådgivare på bank?

61 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur blir man företagsrådgivare?

Vi vill att du har eftergymnasial utbildning eller motsvarande, Swedsec samt bolånelicens är ett krav. Din personlighet är viktig för oss. Du har en stark drivkraft, är proaktiv, social och utåtriktad och duktig på att skapa förtroendefulla kundrelationer.

Hur mycket tjänar en kundservicemedarbetare?

Marknadslönen för kundtjänst och support IT ligger 2022 mellan 27 000 och 35 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen mellan 35 000 och 41 000 kronor.

Share this post