Populära

Vad kan din lokala matbutik bredda sitt sortiment med?

Vad kan din lokala matbutik bredda sitt sortiment med?

Olika sätt att fördjupa eller bredda sortimentet….Du kan bredda ditt sortimentet genom att:

  • Ta in kompletterande varugrupper. Vilka ytterligare behov får dina kunder när det handlar hos dig?
  • Utöka varugrupperna baserat på intresse.
  • Lägg till varugrupper för B2B eller B2C.

Hur köper Systembolaget vin?

Systembolaget har elva inköpare för alla drycker. Alla inköpare är också offertprovare. Varje inköpare har ansvar för en eller ett par delar av vårt sortiment. Till exempel kan en inköpare var ansvarig för inköp av en kategori som öl eller sprit.

Hur fungerar Systembolaget?

Fast sortiment Det ordinarie, fasta sortimentet består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Det fasta sortimentet uppdateras fyra gånger per år. Nyheter märks ut med en orange etikett i hyllan.

Vad saknas i butikens sortiment?

Ett vanligt problem i såväl enskilda butiker och större kedjor är att det saknas en sortimentsstruktur. Med det menar jag en plan för hur, vad, när produkter ska köpas in- och till vilket pris.}

Vad är en varugrupp?

Varugrupper och undervarugrupper utgör navigeringen i din webbutik och det är genom dessa dina besökare klickar sig fram till dina produkter. Produkter kan placeras i en eller flera varugrupper. Om en varugrupp är tom, dvs inte har några produkter i sig, visas den inte i din butik.

Hur beställer man på Systembolagets app?

Hej Lennart! Nej, Systembolagets app är inte byggd för att kunna beställa med, rent tekniskt. Den nya versionen av appen kommer att ha ungefär samma funktioner som den tidigare. Anledningen till uppdateringen är att den kommer ge oss bättre möjligheter att utveckla appen vidare.

Hur får man in dryck på Systembolaget?

Registreringen görs på ett av två sätt, beroende på företagets inriktning: Hos kommunens miljö- och hälsoskyddskontor om du ska tillverka öl eller importera alkoholhaltiga drycker. Hos Livsmedelsverket om du ska tillverka vin eller sprit. Vid frågor, kontakta Livsmedelsverket som har mer information.

Vad är gårdsförsäljning av alkohol?

Gårdsförsäljning ska endast få bedrivas av den som tillverkar alkoholdrycker småskaligt, oberoende och hantverksmässigt, samt av den som odlar druvor som används för vintillverkning. Tillverkaren ska vara ekonomiskt och juridiskt oberoende från storskaliga tillverkare.

Vad är ett grunt sortiment?

Grunt sortiment Består av få artiklar inom en varugrupp. Stormarknaden har ofta ett väldigt brett sortiment kan inte alltid erbjuda ett stort urval inom varje varukategori, varför man har ett grunt sortiment av många varugrupper.

Vem bestämmer butikens sortiment?

Närvaron av nya aktörer kommer att sätta press på de existerande aktörerna att se över kostnader, sortiment och priser. Aktörerna måste styras på ett affärsmässigt sätt för att överleva den framtida konkurrensen.

Share this post