Blogga

Vilken ar varldens mest Atna matratt?

Vilken är världens mest Ätna maträtt?

1. Massaman curry, Thailand. Kungen av curryrätter är också kungen av all mat: söt, salt och kryddig, och serveras i varje gathörn i ”leendets land”.

Vad är den godaste maten?

En kycklingrätt ligger i topp, följt av soppor, grytor, pajer och gratänger. Nästa gång du inte vet vad du ska laga för mat kan du plocka fram den här listan och välja och vraka bland våra allra populäraste recept. Här hittar du allt från kött och kyckling till fisk och skaldjur.

Vad är Sveriges mest populära mat?

Tidigare toppade kyckling listan över vår populäraste vardagsmat, men i år har spagetti och köttfärssås ökat i popularitet för första gången och ligger nu etta. Kyckling landar på en stark andraplats tätt följt av fisk, pasta och soppa. Korv och köttbullar är också populära vardagsrätter. Här är hela listan med recept!

I vilket land äter man mest?

Nordamerika är den världsdel där köttkonsumtionen är högst (121 kilo) och Afrika är den världsdel där konsumtionen är lägst (17 kilo). Snittet för hela världen är 42 kilo, varav 23 procent nöt, 37 procent fläsk, 5 procent får och get samt 32 procent fågel.

I vilket land äter man starkast mat?

Men har du otur kan du få hjärtinfarkt. Lokaltidingen Mitt i testade världens starkaste rätt – phaal. Den är 200 gånger starkare än tabasco. Trots det är den indiska rätten phaal en storsäljare hos krögaren Tipu på Agra tandoori på Järnvägsgatan i centrala Sundbyberg.

Vad är världens äckligaste mat?

Casu marzu, ost med levande larver i från Sardinien, foi gras där gäss har blivit tvångsmatade, Ortolansparv eller spanska grisar med 100 gånger mer antibiotika än norska grisar är andra rätter som kvalar in som världens äckligaste.

Vilken är svenskarnas favoriträtt?

Kyckling står kvar som Sveriges populäraste vardagsrätt. Idag lanserades Matrapporten, en årlig undersökning om svenskars matvanor.

Share this post