Ny

Vad raknas som olycksfall?

Vad räknas som olycksfall?

Försäkringsbolagen definierar ett olycksfall som en ”kroppsskada som du drabbas av genom en plötslig yttre händelse, det vill säga ett utifrån kommande våld mot kroppen”.

Vad innebär Händelseförsäkring?

En sjuk- och olycksfallsförsäkring ger ersättning om du på grund av en sjukdom eller ett olycksfall får en bestående invaliditet. Vid vissa allvarliga sjukdomar kan ett engångsbelopp betalas ut direkt när du får diagnosen. Ersättningarna baseras bland annat på vilket försäkringsbelopp du valt.

Vad är yttre händelse?

En yttre händelse är intuitivt ganska lätt att förstå. Tänk att något helt utan förvarning kommer utifrån och skadar dig, då är det en olycka vi pratar om. Det kan handla om kruka som faller ner från ett fönster och landar i huvudet på dig, att halka på en sten och slå sig eller liknande.

Hur vet man om man har en olycksfallsförsäkring?

Hos många försäkringsbolag kan du logga in och se vilka försäkringar du har hos dem. Titta i sparade brev eller mejl efter avtal eller kontoutdrag senaste året, i fall du inte kommer ihåg vilka försäkringar du själv tecknat. De kan ha skickats som vanlig fysisk post, mejl eller till en digital brevlåda, som Kivra.

Vad ingår i olycksfallsförsäkring Folksam?

Det här ingår i vår olycksfallsförsäkring

  • Kostnadsersättningar. För att du ska få ersättning för kostnader gäller följande:
  • Olycksfallsersättning.
  • Akutersättning.
  • Sjukhusvistelse och korttidsboende.
  • Rehabilitering.
  • Tandskadekostnader.
  • Övriga kostnader.
  • Kroppsskadeersättning.

Vilka diagnoser ersätter Länsförsäkringar?

Ersättning lämnas med ett engångsbelopp på 5 procent av ditt valda försäkringsbelopp för följande diagnoser; SLE, Parkinson, MS, Alzheimers, vissa elakartade tumörer, vissa godartade tumörer i hjärna och ryggmärg, Morbus crohn och Ulcerös kolit.

Varför klassas olycksfallsförsäkring som sakförsäkring?

En sakförsäkring är ett försäkringsskydd vid brand, stöld eller skada på saker, i hemmet eller när det gäller fordon. Exempel på sakförsäkringar är bilförsäkring, allriskförsäkring och hemförsäkring för boende. Även olycksfallsförsäkring kan räknas som en sakförsäkring i det svenska systemet.

Kan man få ersättning för diskbråck?

Diskbråck ersätts som en följd av olycksfall endast i sådana fall där ländryggen utsätts för en kraft med mycket stor energi. Detta kan hända t. ex. om man faller på rygg från hög höjd på ett hårt underlag eller föremål.

Share this post