Frågor

Vad ar det for fel pa bilen?

Vad är det för fel på bilen?

Både nya och äldre bilar drabbas av olika elfel. Livsfarliga elfel är vanliga även i nyare bilar tyvärr. Några vanliga fel på bilen när det kommer till elektroniken kan vara: att motorlampan lyser, ett avbrott i ABS-systemets strömförsörjning, problem med krockkuddarna m.m.

Vad säger reklamationsrätten?

Konsumenten kan reklamera fel på produkten i upp till tre år från inköpstillfället. Reklamationsrätten påverkas inte av eventuell garanti. En produkt kan ha en garanti på ett år, men konsumenten har fortfarande rätt att reklamera produkten i tre år. Konsumenten ska reklamera inom skälig tid från att felet upptäcktes.

Kan man anmäla en bilverkstad?

Konsumenttjänstlagen ger dig rätt att reklamera i upp till tre år från att arbetet utfördes. Garantin kan ge ett utökat skydd, men eftersom det är frivilligt att ge en garanti så bestämmer verkstaden hur länge den gäller.

Vad kostar en felsökning av bil?

Pris

Tjänst Pris
Diagnos innan felsökning Från 695kr

Hur mycket kostar det att felsöka bilen?

För enklare fel 1 600 kr. Lecab: 3 000 kr fast pris för ett par timmars felsökning. Om det krävs mer tid kan verkstaden inte lämna någon prisuppgift i förväg.

Hur lång garanti på Verkstadsjobb?

Det behöver inte finns någon garanti alls. Det är helt frivilligt. Dock har du ju reklamationsrätt i 3 år. Men efter 6 månader ligger bevisningsbördan på dig att felet fanns vid köpet.

Hur anmäler man en bilfirma?

I första hand ska man kontakta säljföretaget för att få felen avhjälpta. I vissa fall kan företaget få flera chanser på sig att försöka rätta till ett fel, innan man har rätt till att häva köpet eller få ersättning. Det är först när bilköparen och bilfirman är oense man kan klaga till ARN.

Hur lång tid tar det att felsöka en bil?

Det är omöjligt att säga hur lång tid en sådan tar, det beror helt på hur svårt det är att identifiera felet men så fort vi hittat vad vi misstänker är fel ringer vi kunden för att avgöra hur vi ska gå vidare med reparationer.

Share this post