Allmänning

Vad virkar man med for garn?

Vad virkar man med för garn?

Av tradition är det vanligast att man virkar med bomullsgarn, men det är ingen regel som behöver följas. Även akryl och ull går fint att virka med och kan ge fantastiska resultat.

Vad betyder i stickmönster?

En beskrivning börjar oftast med de storlekar som plagget kan stickas i; ibland använder man sig av generella storlekar – till exempel XS (S) M (L). Då anges storlekarna i stigande ordning, och eventuellt med följande (oftast varannan) inom parentes för att man lättare ska kunna följa sin storlek i beskrivningen.

Vad är Virkgarn?

Stickgarn kan du sticka och virka med. Virkgarn kan du virka och sticka med.

Vad menas med 8 8 i garn?

När man tittar på bomullsgarn så är 8/8 en standardbeteckning för garnets tjocklek och antalet trådar det är spunnet av. Den första åttan berättar om tjockleken på garnet, men i form av de trådar det är spunnet av.

Vad kan man virka av bomullsgarn?

Om du till exempel har planer på att virka eller sticka disktrasor, diskhanddukar, handdukar eller små figurer kan du med fördel använda Hobbiis eget garn Rainbow, Mayflower Cotton 8/4 Junior eller Organic ekologisk 8/4 bomull från Mayflower.

Vad sticka med bomullsgarn?

Dam

  1. Tröjor. Nordisk. Bas. Randigt.
  2. Koftor & Cardigans. Nordisk. Boleros. Cirkelkoftor. Långa koftor. Bas.
  3. Västar. Slipover. Västar med öppning.
  4. Toppar. Crop tops. Linnen. T-shirts. Toppar med öppning.
  5. Klänningar & Tunikor.
  6. Ponchos. Capes. Ponchotröjor. Ponchos med huva.
  7. Kjolar.
  8. Byxor & Shorts.

Hur läser man ett stickmönster?

Man läser ett stickdiagram motsatt mot hur man normalt läser: Från höger till vänster, nerifrån och upp. Du börjar alltså nederst i det högra hörnet, och jobbar dig mot vänster och uppåt (se RÖD cirkel och pilar under).

Hur fäster man Stickmarkörer?

I ett mönster kan det stå: ”Gör en ökning, sätt markör”. Då menas det att du helt enkelt placerar markören på stickan efter ökningen och låter den följa med stickningen varv efter varv. I mönstret kan det sedan stå ”sticka fram till markör”….Du behöver:

  1. Pärlor.
  2. Smyckestråd.
  3. Klämpärlor.
  4. En smyckestång.

Vad betyder 12 6 garn?

Sexan betyder att garnet är spunnet i grovleken 6000 meter på ett kilo. 12 = 12000 meter per kilo.

Vilken virknål till 8 4?

Virknålar
Europa / mm USA / US Storlek Storbritannien och Kanada / UK Storlek
1.40 9 5
1.50 8 4.5
1.60 7 4

Hur vet man tjocklek på garn?

Första siffran (före snedstrecket) anger tjocklek på en tråd i garnet medan andra siffran (efter snedstrecket) anger antal av trådar man har tvinnat med. Förr i tiden användes systemet för många olika sorters garn, därför kunde du hitta både 8/2 bomullsgarn, 20/2 lingarn och 6/3 ullgarn.

Vilken tjocklek på garn?

per 100 g går att byta ut sinsemellan. Metermåttet ger en fingervisning både om garnets täthet och tjocklek; ett tjockt garnnystan har ca 50 meter garn, medan ett nystan tunt garn kan innehålla t.o.m. 600 meter garn.

Share this post