Blogga

Vad betyder trampa?

Vad betyder trampa?

Ordet trampa är en synonym till cykla och kliva och kan bland annat beskrivas som ”pedal”. Ordet används i uttrycket ”trampar i klaveret” som betyder ”gör eller säger något pinsamt”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av trampa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur trampar man vatten?

Vattentramp 30 sekunder armarna över huvudet: Genomförande: Trampa vatten med armarna sträckta ovanför huvudet. Tiden (30 sekunder) börjar räknas ner från att armarna är sträckta ovanför huvudet. Tas armarna ner stannar nedräkningen och startar igen när armarna sträcks.

Vad är Vattentramp?

Vattensport[redigera | redigera wikitext] De sporter som involverar vatten kallas vattensporter. Dessa kan delas in huruvida deras relation till vattnet är. I vissa sporter (till exempel triathlon) är bara delar av sporten en vattensport.

Varför säger man trampa i klaveret?

Talesättet att trampa i klaveret har sitt ursprung i ett svenskt ordspråk. Det betyder att göra misstag, begå dumheter, bära sig drumligt åt, skämma ut sig. Med tanke på ordets betydelse borde uttrycket uppdateras och internationaliseras. Det räcker att ändra ett a i trampa till ett u, med amerikanskt uttal.

Vad är ett garveri?

Det svenska ordet garva kommer ursprungligen från det tyska ordet ”gerben” som betyder ’göra färdigt’. Vad som i allmänhet menas med ett garvat läder är att en hud bearbetas så att den i fuktigt tillstånd motstår röta och i torrt tillstånd är stark och smidig. Man skiljer mellan hudar och skinn.

Vad betyder att vara luttrad?

Ordet luttrad är en synonym till garvad och härdad och kan bland annat beskrivas som ”erfaren (ofta genom att ha upplevt negativa saker)”.

Vilka är fördelarna med att träna simning?

En ny stor brittisk studie visar att simning inte bara gör att du mår bättre, får en fantastisk kondition och bygger styrka, utan också att det minskar risken att dö i förtid och risken för att drabbas av flera vanliga sjukdomar.

Share this post