Rekommendationer

Vad heter troja utan armar?

Vad heter tröja utan ärmar?

Benämningen kommer från engelskan, där slipover betyder en pullover, i Storbritannien särskilt en sådan utan ärmar. Det kan också komma från slipover sweater vest. I amerikansk engelska kallas plagget sleeveless sweater eller vest, på brittisk engelska kallas det tank top eller sleeveless jumper.

Är en tröja korsord?

Synonymer till tröja

  • kofta,
  • jumper,
  • jacka,
  • olle,
  • sweater,
  • pullover,
  • slipover,
  • cardigan,

Är en tröja?

En tröja är en typ av klädesplagg tillverkat av människan. Det bärs på kroppen, som skydd mot kyla, väta eller värme men kan även användas som en kroppsprydnad. Tröjan är ofta långärmad, det vill säga den har ärmar som täcker armarna. Kortärmade tröjor finns dock av typen T-shirt (T-tröja).

Vad betyder tröjan?

Ordet tröja är en synonym till kofta och pullover och kan bland annat beskrivas som ”klädesplagg (utanpå skjorta) för överkroppen”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tröja samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Varför heter det Farfarströja?

Ordet farfarströja härstammar för att det ofta var äldre män som bar den – som kanske inte sällan var farföräldrar. Kännetecknet var att den ofta hade knappar i fram, var kroppsnära och i skön bomull eller ull. Farfarströjan skulle värma och vara komfortabel när man jobbade ute på åkrarna eller i stallet.

Vad heter tröjans delar?

Rita av tröjans delar från mönsterarket: ärm, bakstycke, framstycke. Lägg ut delarna på lämpliga tygbitar och klipp ut med sömsmån. Var noggrann med trådriktningen. Om man bara har små bitar kan man bra sy ihop två bitar till ett framstycke eller en ärm, kom då bara ihåg den extra sömsmånen i skarvarna av delarna.

Vad är det för skillnad på tröja och Jumper?

En jumper (engelska jump, hopp) är en slags tröja. Det är en kort, figursydd tröja, oftast rundhalsad, med långa eller korta ärmar. Ordet kommer från brittisk engelska (på amerikansk engelska syftar det på en ärmlös klänning som bärs utanpå en topp).

Share this post