Blogga

Nar lopningen kanns tung?

När löpningen känns tung?

För att komma till rätta med lågt blodsocker kan du äta ett mellanmål som innehåller mycket kolhydrater ungefär en timme innan du springer. Glöm heller inte att dricka mycket under dagen innan du ger dig ut på joggingrundan. En annan anledning till att en runda som borde kännas lätt känns tung är dålig sömn.

Kan inte löpträna?

Även om du inte klarar att springa kanske du klarar att gå med stavar? I så fall kan det vara en ersättning till intervallpassen i löpning. Eventuellt kan du också gå en längre kuperad slinga med stavar som ersättning till långa löppass av lugnare karaktär.

Varför springa långsamt?

Vill du undvika att bli en del av den statistiken, så är lugna löprundor mycket viktiga. Belastningen på kroppen ökar när farten stiger, och genom att springa långsamt så skonar du leder, senor och muskler. Det gäller därför att även springa långsamt.

Är det bra att träna när man är trött?

Är man det för att man är trött bör man nog inte träna hårt utan bara mer ut och lufta kropp och knopp. Är man däremot på dåligt humör för att man bråkat eller att det hänt något gör det gott att gå ut och köra med kroppen lite – att ”rensa hjärnan”, brukar fungera på mig i alla fall!

Varför springer jag långsammare?

Du saknar järn. Ju mer syre din kropp kan ta upp och transportera ut till dina muskler, desto bättre kan du prestera, till exempel när du springer. Saknar du järn transporteras mindre syre ut i kroppen och till dina muskler. Det ger mindre energi och gör att du lättare blir trött.

Kan inte springa längre?

Du kan helt enkelt springa snabbare. Men, och här kommer ett stort men, då är det lätt att du tar i mer än vad kroppen klarar av. För kom ihåg att muskler och senor tar längre tid på sig att stärkas än vad det tar i tid för konditionen att tränas upp. Så, börja långsamt.

Share this post