Ny

Ar det vart att polera bilen?

Är det värt att polera bilen?

Beror på vad man har för intresse själv också. Jag har aldrig varit i behov av det då jag polerar mina bilar en gång per år, lägger på ett lättare lackskydd och kör med bra tvättprodukter samt sprayvax. Brukar ha tvättrepor att polera bort men inget allvarligt.

Hur många gånger kan man polera en bil?

Hur ofta ska man polera bilen? – Jag rekommenderar två gånger per år. Vaxet håller i regel inte längre än så. Det gäller i regel alla bilar.

Hur polera svart bil?

Inga speciella medel för att tvätta en svart bil. Däremot så rekommenderar jag att man är lite mer noga. Först en avfettning, sen högtryckstvätt, sen schamponera bilen med en svamp som tar MYCKET vatten (och ett bra vaxschampo) och sedan skölja av. Ha alltid massor med vatten i svampen.

Hur länge tar det att polera en bil?

En polering och vaxning ska alltid föregås av en noggrann tvätt och man ska stå i en så dammfri miljö som möjligt. Att vaxa bilen hemma på uppfarten är direkt förkastligt. Ett rent garage är en idealiskt. Hobbypysslaren kan räkna med att en grundlig polering och vaxning tar minst 5-6 timmar i anspråk.

Måste man polera innan vaxning?

Tvärtemot vad många tror, är inte syftet med vaxning att täcka repor, utan att skydda lacken. Repor avlägsnas genom polering. Vissa repor kan jämnas ut innan vaxning med så kallade pre-wax medel. En bra vaxad bil kommer medföra att bilen blir otroligt enkel att hålla ren utan mycket ansträngning.

Hur mycket kan man polera?

Störst risk att gå igenom är på upphöjnader (läs brytningar) på t. ex. motorhuvar (på alla ställen där lacken är tunnare) frågan är hur många ggr en bil hinner helpoleras med roterande maskin och då lammull och grövre rubbing… max 2-3 ggr under sin livstid…..

Hur länge håller en polering?

Hållbarheten beror på hur mycket bilen brukas, tvättas, om man får påslag från ex. salt och asfalt etc. Till skillnad från en PPS-behandling är vax lösligt och mattas successivt av. Normalt håller vaxet mellan 2-4 månader.

Hur håller man en svart bil ren?

Lägg en slant på en ordentlig polering med lackförsegling, så du får bort alla gamla repor och tvättrepor. Sedan tvättar du bilen med mycket schampoo rätt ofta, och skinnar ALLTID bilen helt torr.

Kan man polera utan maskin?

Du ska inte använda kraft. Du ska inte bli sliten av att polera. Använd inte något polergarn, använd pad, polerduk eller svamp för att applicera och mikrofiberduk för att avlägsna. Njut!

Hur lång tid tar en 3 stegs polering?

Jag lägger ned allt i från 6 timmar till 2-3 dagar allt utifrån bilens förutsättningar, sedan beror det ju väldigt mycket på vad du använder för mtrl när du jobbar. Väldigt många produkter skräpar och kritar något förskräckligt med timmar av städande och rengörande efteråt.

Kan man vaxa bilen utan polering?

Är polera och vaxa samma sak?

Som en sammanfattning kan man säga att polering tar bort ett lager för att ge ett jämnt ytskikt och glans, medan vax lägger till ett lager för att ge samma resultat. Dock bör de två metoderna användas tillsammans för bästa resultat och längsta hållbarhet.

Share this post