Blogga

Nar kulturer mots?

När kulturer möts?

Syftet med ”När kulturer möts” är att stötta ledare och medarbetare i att: bättre ”förstå och hantera” arbetsplatser som är diversifierade p g a sammanslagningar, uppköp, samlokaliseringar eller en hög grad av mångfald som gör det svårt att bygga en gemensam kultur.

Vad är etnicitet och kulturmöte?

Etnicitet och kulturmöten är ett nyskrivet och modernt läromedel som tar upp kursens centrala innehåll: olika etniciteter och kulturer i Sverige och andra delar av världen, migration och dess påverkan samt kultur- och migrationsdebatten i det mångkulturella samhället.

Vad händer när människor från olika kulturer möts?

När man möter människor från andra kulturer, lär man sig mer om det som är nytt och annorlunda. Man börjar se över sin egna kultur och åsikter, det uppstår då en interkulturell sensitivitet. Interkulturell kompetens handlar om att kunna göra sig förstådd på ett sätt så att alla förstår.

När kulturer möts kan det uppstå vissa problem Beskriv några sådana?

En kulturkrock uppstår när det sker konflikter mellan två olika kulturer. Det som händer är att man inte förstår den andra kulturen, man upplever att man inte kan förstå eller förutse främlingens handlingar (Stier, 2009 s. 149).

På vilket sätt påverkar kulturen människors villkor?

Helman (2007) menar att kultur är en stor del av människors liv som bland annat påverkar hur individer beter sig och uppfattar världen. Kulturen påverkar även värderingar, familjestrukturer, kroppsuppfattningar, matvanor samt strategier vid hantering av motgångar och ohälsa.

Vad finns det för svårigheter när olika kulturer möts?

Exempelvis kan tystnad i vissa kulturer tyda på samförstånd, medan den i andra kulturer tyder på att man inte samtycker. 3. Förmåga att acceptera kulturella olikheter I en miljö som karaktäriseras av mångfald är det viktigt att kulturella stereotyper erkänns och att man delar med sig av sin egen kulturella bakgrund.

På vilket sätt påverkas vi av vår kultur?

Forskning visar att kulturinsatser kan öka det fysiska, psykiska och sociala välbefinnandet vid en rad olika tillstånd. En kulturunderstödd vård är därför en viktig pusselbit som kan bidra till en mer effektiv och personcentrerad vård och omsorg. En sådan vård utgår ifrån ett salutogent synsätt.

På vilket sätt påverkar kultur samhällets struktur?

Kulturen är en bärande komponent i hur vi människor skapar och omskapar våra identiteter och personliga liksom politiska uttryck som samhällsvarelser. Kulturen är frigörande och oumbärlig i det demokratiska samhället.

Hur kan kultur påverka vår hälsa?

Share this post