Rekommendationer

Vad innebar funktionell Litteracitet?

Vad innebär funktionell Litteracitet?

Funktionell litteracitet, på engelska functional literacy, är en pedagogisk term för förmågan att deltaga i alla aktiviteter som förutsätter skriftspråklighet (literacy) i vederbörandes samhälle eller sociala sammanhang, och innefattar förutom läs- och skrivkunnighet även matematiskt kunnande, och annan kulturell …

Vad är funktionella tillstånd?

Funktionella tillstånd utvecklas i regel över tid, och kan ses som en pågående process av predisponerande, utlösande och vidmakthållande faktorer med olika grader av biologiska, psykologiska och sociala orsaksmekanismer.

Vad är funktionell sjukdom?

Funktionella symtom eller funktionella somatiska symtom är inom psykiatrin och neurologin en samlingsbeteckning för symtom på neurologisk sjukdom eller skada som antas kunna förklaras med psykisk genes (sjukdomsorsak), sedan neurologiska undersökningar inte funnit en organisk förklaring till symtomen.

Vad är funktionell inlärning?

Funktionell inlärning betyder nämligen inte att eleven är aktiv i sin inlärningsprocess bara genom fysisk aktivitet utan också genom tankearbete (Leskinen, Jaakkola & Norrena 2016:14). Elever måste utföra ganska mycket tankearbete under spelet eftersom de måste t. ex. översätta nummer och fraser.

Vad är funktionella kramper?

Bakgrund. Med termen Funktionellt neurologiskt tillstånd avses ett neurologiskt besvär som inte beror på störningar i hjärnans aktivitet eller andra neurologiska sjukdomstillstånd. De vanligaste funktionella symptomen som förekommer inom neurologin är Psykogena icke-epileptiska anfall.

Vad är Somatoforma syndrom?

Somatoforma störningar är en grupp psykiska störningar som kännetecknas av att personen har fysiska symtom som uteslutande har psykiska orsaker och inte kan förklaras organiskt eller med en annan psykisk störning (till exempel panikattack).

Vad är funktionell undervisning?

Till skillnad från dramalekar har funktionellt drama en tydlig struktur; först har man ett problem och sedan löser man det. Typiskt funktionellt drama är också att reflektera på vad man har lärt sig efter pjäser. När drama utnyttjas i undervisningen, blir inlärningen intressant och rolig.

Share this post