Rekommendationer

Vilken tror du var den storsta drivande kraften bakom den franska revolutionen?

Vilken tror du var den största drivande kraften bakom den franska revolutionen?

Revolutionen började på grund av att befolkningen var trött på att adeln och kungen hade för mycket makt. Adel hade mycket att säga till om, men borgarna, bönderna och de fattiga som var det tredje ståndet fick inte vara med och bestämma någonting, de blev sedda ner på.

När avskaffades monarkin i Frankrike?

Franska revolutionens politiska följder Revolutionen i Frankrike 1789 var en händelse med omedelbara politiska följder. Det kungliga enväldet och det aristokratiska ståndssamhället avskaffades och ersattes av ett nytt samhällssystem som istället byggde på upplysningens idéer om folkstyre och likvärdighet inför lagen.

Vad utmärkte hans regeringstid?

Det misslyckade fälttåget mot Ryssland försvagade sedan hans position, vilket så småningom ledde till det slutgiltiga nederlaget vid slaget vid Waterloo och Napoleons fall….Napoleon I[redigera | redigera wikitext]

Napoleon I
Kejsare av Frankrike
Regeringstid 18 maj 1804 – 6 april 1814 20 mars 1815 – 22 juni 1815

Vad händer i Sverige under Napoleonkrigen?

I början av kriget, som startade redan 1803, höll sig Sverige neutralt. Dock blev Sverige mer och mer indragen i konflikterna eftersom Gustav IV Adolf var fanatisk motståndare till Frankrike. Mot sina militära rådgivares önskan förklarade han krig mot Frankrike den 31 oktober 1805.

Vem var den sista kungen i Frankrike?

Ludvig XVI, ca 1783. Ludvig XVI (1754-1793) var kung av Frankrike 1774-1792. Han gifte sig vid 16 års ålder med den 14 åriga prinsessan Marie-Antoinette av Österrike.

Var är Napoleons grav?

Hôtel des Invalides, Paris, FrankrikeNapoleon I / Begravd påHôtel des Invalides, Invalidhotellet, är ett byggnadskomplex i det 7:e arrondissement i Paris i Frankrike. Det innehåller museum och monument relaterade till Frankrikes militärhistoria, men även ett sjukhus och pensionärshem för krigsveteraner, vilket är byggnadens grundsyfte. Wikipedia

Hur var Napoleon som ledare?

Napoleon kom till makten efter en militär kometkarriär i samband med de franska revolutionskrigen i Europa. 1799 tog Napoleon makten genom en statskupp. Han var då bara 30 år gammal men hade redan hunnit bli en framgångsrik och populär general. För att göra sig ännu mer populär bland folket lovade Napoleon fred.

Share this post