Trendig

Kan man aka till Frankrike utan pass?

Kan man åka till Frankrike utan pass?

Viktigt om resehandlingar: Även om både Frankrike och Sverige är medlemmar i EU och Schengen är det endast ett giltigt pass som gäller som resehandling för in- och utresa till Frankrike. Nationellt ID-kort inom EU fungerar också, dvs. ett ID-kort som visar nationalitet, ett id-kort som är utfärdat av polisen.

Vad gäller för resa till Frankrike?

Resa in i Frankrike från utlandet Vid inresa från ”gröna” länder : Vaccinerade resenärer över 12 år kan resa in med giltigt* vaccinationsbevis utan kr…

Kan man åka till Frankrike med körkort?

Går det bra att resa till Frankrike med mitt Svenska körkort som legitimation? Ett Svenskt körkort är inget resedokument och du kan således inte resa utanför Sverige bara med det som legitimation utan du måste resa antingen med ditt pass eller Svenskt nationellt ID-kort, utfärdat av Polisen.

Är ett körkort ett nationellt ID-kort?

Pass och nationellt id-kort Det är viktigt för att du ska kunna legitimera dig och visa i vilket land du är medborgare. Ett vanligt id-kort eller ett svenskt körkort duger inte som resehandling.

Vad krävs för att resa i Europa?

EU-medborgare och deras familjemedlemmar som inte har något giltigt pass eller visum bör få tillträde till EU om de på annat sätt kan visa att de är EU-medborgare eller anhöriga till en EU-medborgare. Även ett utgånget pass bör i det rådande läget anses utgöra ett sådant bevis.

Är körkort en nationell ID handling?

Följande id-handlingar räknas som godkända id-handlingar för att du ska kunna styrka din identitet: id-kort utfärdat av Skatteverket. svenskt körkort.

Måste man sitta i karantän om man åker till Spanien?

Resenärer som kommer till Spanien landvägen behöver ej presentera hälsodeklarationen, däremot omfattas passagerare som fyllt 12 år av Covid testkravet/intyg/certifikat om man reser till Spanien via Frankrike. I dagsläget finns det ej något krav på Covid test/intyg/certifikat om du reser in i Spanien från Portugal.

Share this post