Rekommendationer

Finns kustjagarna kvar?

Finns kustjägarna kvar?

Att det råder maktbalans i Östersjöområdet har under flera hundra år varit ett väsentligt svenskt säkerhetsintresse, i synnerhet sedan Ryssland i mitten av 1700-talet skaffade sig en reell maritim förmåga. Idag har Östersjön åter kommit i fokus och därmed en av vårt försvars främsta spjutspetsar: kustjägarna.

Vad gör en röjdykare?

Som röjdykare arbetar du på ett minröjningsfartyg och ingår i en dykgrupp med fyra dykare och två officerare, som är en del av en fartygsbesättning på 30 personer. Din uppgift är att röja och kartlägga ammunition på botten av sjöar eller hav. Exempelvis kan dykgruppen få i uppdrag att röja en väg in i en skärgård.

Hur många blir röjdykare?

Senare koncentrerades utbildningen till att endast omfatta röjdykare. Utbildningen har sedan start varit krävande att genomföra och har alltid varit helt frivillig för såväl värnpliktiga som anställt befäl. Sammanlagt har drygt 1000 personer genomfört utbildningen till röjdykare i flottan sedan 1952.

Vad gör en fallskärmsjägare?

Fallskärmsjägarna är en unik kompetens för K 3 och ingår i 32:a Underrättelsebataljonen. Uppgifterna ska kunna lösas under alla årstider, i alla typer av terräng och under dygnets alla timmar. Förflyttning sker med hjälp av fallskärm, till fots, med skidor eller terränggående fordon, i eller på vatten.

Var är kustjägarna?

Kustjägare (Sverige)

Information
Land Sverige
Försvarsgren Amfibiekåren (del av Marinen)
Typ Jägarförband
Roll Underrättelsehämtning och störstrid

Hur mycket tjänar röjdykare?

Variationer i lön inom Röjdykare

Yrkestitel Kvinna Man
Murare – kr 36 100 kr
Ställningsbyggare – kr 32 300 kr
Montör 26 900 kr 31 700 kr
Byggnadsarbetare 26 900 kr 31 700 kr

Hur mycket tjänar man som jägarsoldat?

38 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur lång är Örnmarschen?

Örnmarschen: 60 kilometer marsch som avslutas med en 10 km lång linjeorientering som skall avverkas på 24 timmar samt att ett antal prov läggs in under marschen. 20-kilometaren: 20 km med stridsutrustning som skall avklaras på 140 minuter. Provet genomförs efter sju dagars övningsverksamhet.

Vad gör en kustjägare?

Som kustjägare kan du befinna dig bakom fiendens linje för att spana eller genomföra sabotage. Du hämtar information genom spaning både med och utan hjälp av tekniska hjälpmedel. Du kan hantera en mängd olika eldhandvapen och kan strida i många tänkbara miljöer.

Uppgifter. Kustjägarkompaniet är idag, 2021, amfibiekårens underrättelseförband. Kompaniets huvuduppgift är informationsinhämtning genom spaning med hjälp av olika sensorer och personbaserad inhämtning.

Vad får man göra i hemvärnet?

De har i uppgift att skydda, bevaka och övervaka Sverige och Sveriges gränser. Hemvärnsförbanden är moderna krigsförband. Deras yttersta uppgift är att skydda Sveriges gränser. Utöver det hjälper Hemvärnet samhället när kriser uppstår, till exempel vid skogsbränder eller översvämningar.

Share this post