Trendig

Kan man tanka utan kod?

Kan man tanka utan kod?

För den som tankar med kort utan kod eller med kontanter har vi arbetat fram en smidig lösning där kundvarvet börjar inne i butiken och avslutas med att man går ut och tankar sitt drivmedel vid pumpen. För den som betalar med kort och kod vid pumpen blir det ingen förändring alls.

Varför är det förbjudet att röka i bensinstationer?

Röker man ändå finns en risk att bensinångorna tänder eld. – Men om det börjar brinna stängs pumparna av och det går inte att tanka längre. Det gör att det inte finns någon större risk för att det blir en större brand, säger Jan Lindgren, ledningsoperatör på Stockholms brandförsvar, till Aftonbladet.se.

Hur många bensinpumpar finns det i Sverige?

Det finns i Sverige drygt 3000 bensinstationer (2022), en minskning från omkring 4.000 1968 och omkring 12.800 1939. Bensin såldes från början som en sidoverksamhet till försäljning av andra varor. Den möjligen första bensinstationen i Sverige öppnades 1902 i Borlänge av färghandlaren Algot Tapper.

Kan man tanka bilen med kontanter?

Du kan betala med kontanter samt de vanligaste bank- och kreditkorten.

Var kan man tanka med Preemkort?

Du tjänar på att vara kortkund hos Preem. Om du vill kan du skräddarsy våra företagskort så att det passar just ditt bolags behov. Har du fler än ett kort kan du välja att kortet enbart ska gälla diesel eller bensin, kompletteras med biltillbehör eller service. Företagskortet fungerar i de flesta parkeringsautomater.

Kan man tanka och betala med Swish?

Betala med mobilen Nu kan du lägga in ditt kort i appen och betala för både drivmedel, biltvätt och spolarvätska på pump, direkt i appen!

När kom rökförbudet?

Sedan den 1 juni 2005 har det varit förbjudet att röka i restauranger och på andra serveringsställen – utom när servering har skett utomhus. I och med den nya lagen är det också förbjudet att röka på uteserveringar.

Hur många Gulf finns i Sverige?

Idag finns ett 50-tal Gulf-stationer i Sverige som drivs av Emab AB. Målsättningen för Gulf är skapa den mest attraktiva trafikbutik-kedjan i Sverige för både handlare och bilister.

Hur många tankställen finns det i Sverige?

Med 159 stationer runt om i Sverige finns det nästan alltid en Tanka i närheten. På vår interaktiva karta kan du både se hur långt det är till närmaste station och vilka drivmedel som finns där.

Kan man betala bensin kontant?

Vid kontant betalning av drivmedel köps en Voucher (värdebevis) till önskat belopp i kassan. Om du inte kan tanka för hela beloppet vid ett tillfälle erhåller du en ny Voucher (vid betalterminalen) för restbeloppet kan ej ske p.g.a. av gällande lagstiftning (bland annat med hänvisning till lagen om penningtvätt).

Vilka mackar tar kontanter?

På alla våra stationer kan du betala med INGO-kort, Circle K kort och bankkort. På drygt hälften av våra stationer kan du även betala med kontanter.

Share this post