Populära

Vad hande med Kim Wincent?

Vad hände med Kim Wincent?

Kim Wincent slutade i fjol och gick därefter ur församlingen. Han har utbildat sig till undersköterska och jobbar numera på ett behandlingshem i området. Han vill inte prata om varför han lämnat församlingen. – Men tron är kvar, säger han.

Finns Knutbyförsamlingen kvar?

Församlingen lade ner 2018 och i dag har flera tidigare medlemmar bytt namn och flyttat till andra orter. Två bor kvar i Knutby, en annan har startat en podd – här kan du läsa vad de gör i dag.

Vilka är pastorerna i Knutby?

Emma och Peter Gembäck Emma Gembäck och Peter Gembäck var båda pastorer i församlingen. Peter polisanmälde sig själv och två andra i sekten kort innan den upplöstes år 2018. Paret genomgick många tuffa år i Knutby men fortsatte att hålla ihop.

När var knutbymordet?

Vad hände i Knutby? År 2004 blev en kvinna vid namn Alexandra Fossmo mördad i Knutby, hon blev skjuten i huvudet med flera skott när hon låg och sov. Hennes man Helge Fossmo, 50, åtalades för att ha fått Sara Svensson, i media kallad ”barnflickan” till att begå mordet. Parets granne skadades också svårt.

Vad gör Daniel Linde idag?

Daniel Linde Då: Skottskadades i ansiktet och i bröstet. Var gift med Helge Fossmos älskarinna. Nu: Enligt UNT har han flyttat och bor numera i en mindre ort i södra Sverige, där han försöker bygga upp ett nytt liv. Har också skiljt sig.

Vad hände Daniel Linde?

Det har gått fem år sedan Daniel Linde sköts i bröstet och i munnen av barnflickan i Knutby. Daniel Linde var nära att dö men överlevde mirakulöst nog mordförsöket. Efteråt drabbades han av posttraumatisk stress som tagit flera år att bearbeta. – 10 januari är ett datum när jag både dör och får ett liv till.

Vad trodde Knutby sekten på?

Kristi brud var ett begrepp ur bibeln som normalt tolkades som ett symboliskt uttryck för den kristna kyrkan som helhet eller för en församling. Men i Knutbyförsamlingen skulle det alltså anses att Åsa Waldau, mer eller mindre bokstavligt, skulle komma att ingå äktenskap med Jesus och bli hans brud.

Var är Helge Fossmo idag?

Under söndagen blev Helge Fossmo villkorligt frigiven. – Han bor i en mellanstor svensk stad och har bostad och sysselsättning, säger Anton Strand. I TV4:s ”Nyhetsmorgon” säger kriminologprofessor Leif GW Persson att Fossmo inte får några ”lysande vitsord”.

Vem är gift med Helge Fossmo?

Alexandra Fossmo2000–2004
Heléne Fossmo1994–1999
Helge Fossmo/Make/maka

Vad hände med Helge Fossmos första fru?

27-åriga Heléne Fossmo var Helge Fossmos första hustru. Hon hittades död hemma i pastorsvillans badkar den 19 december 1999 med en giftig dos av smärtstillande medicin i blodet. En förundersökning inleddes men ärendet skrevs av. Utredningen återupptogs efter händelserna den 10 januari 2004.

Vad hände med Fossmos barn?

Vad hände med Helge Fossmos barn? Efter mordet i Knutby, och domen mot Helge Fossmo, tog en av hans systrar hand om de tre barnen som då blev medlemmar i en ny frikyrkoförsamling.

Vem sköt Daniel Linde?

Helge Fossmo fick utrymme i media att från fängelset sprida komprometterande uppgifter om församlingen och skuldbelägga andra i församlingsledningen. Den 31 augusti 2006 erkände Fossmo för TV 4:s reporter Karin Swärd att han är medskyldig till mordet på hustrun Alexandra och mordförsöket på Daniel Linde.

Share this post