Trendig

Nar kom fangarna till Australien?

När kom fångarna till Australien?

Den 26 januari 1788 landsteg Arthur Philip med cirka 700 straffångar, därav 200 kvinnor i Australien. Den första brittiska straffkolonin grundades vid Botany Bay nära nuvarande Sydney. Man placerade fångar i Australien för att avlasta trängseln i Storbritanniens överfulla fängelser.

Vad är den populäraste sporten i Australien?

Sport i Australien Stora sporter i Australien är australisk fotboll, rugby, där det australiska landslaget är ett av de bästa i världen. Även sporter som cricket, simning och surfing är mycket populära grenar i Australien. Inom tennisfinnsturneringen Australian Open som spelas i början av varje år i Melbourne.

Varför har Australien haft en stark ekonomisk tillväxt?

Australien har haft en stark ekonomisk tillväxt tack vare ett överflöd av naturresurser och är idag en av världens 20 största ekonomier mätt efter bruttonationalprodukt (BNP). Historiskt har Australien varit känt för fåruppfödning och jordbruk, och är fortfarande ett av världens främsta exportör av ull, vete och kött.

Vilka naturtyper finns i Australien?

Huvudartikel: Australiens natur De mest utbredda naturtyperna i Australien är savann och öken. Därutöver finns också en stor variation av olika naturtyper av mindre omfattning, allt från alpina slätter till tropiska regnskogar.

Vad är Religion i Australien?

Religion. Australien har ingen statsreligion. I en undersökning 2016 ansåg sig 52,1 procent av australierna som kristna varav 22,6 procent som katoliker och 13,3 procent som anglikaner. 30,1 procent ansågs inte ha någon religion, till detta räknades humanism, ateism, agnosticism och rationalism.

Hur delades Australien in i kronkolonier?

Under 1800- talet delades Australien in i 6 kronkolonier som idag är Australiens delstater. New South Wales, Victoria, Queensland, South Australia, Western Australia och Tasmanien. Senare fick kolonierna egna regeringar och blev självständiga.

Vem var först i Australien?

Fastlandet utforskades på 1770-talet av den brittiske upptäcktsresanden James Cook. Hans uppdragsgivare, den brittiska kronan, beslöt att använda landet som förvisningsort för fångar sedan kolonierna i Amerika blivit självständiga. Fram till 1868 fördes sammanlagt omkring 160 000 fångar till Australien.

Share this post