Trendig

Vem hjalpte Fantomen?

Vem hjälpte Fantomen?

Den 21:e Fantomen Han är sedan 1977 gift med FN-diplomaten, sjuksköterskan och simhopperskan Diana Palmer, som han träffade redan i det första äventyret från 1936. Sina trognaste följeslagare har han i bergsvargen Devil och den vita hingsten Hero, och sin äldsta och bästa vän i Guran, bandarernas nuvarande hövding.

När dog Fantomen?

Den 7:e Fantomen, 1664–1700 – död under ännu okända omständigheter. Den 8:e Fantomen, 1682–1717 – avrättad av piraten Kapten Blood. (Fantomen 2/1978) Den 9:e Fantomen, 1700–1735 – avled av de skador han fått i ett sjöslag mot piraten Svarte Morgan.

Vad heter Fantomen på riktigt?

Här är Fantomens civila namn Christopher ”Kit” Walker. Bengalis placering är fast rotad till Afrikas östkust och kallas fortfarande ”Bengali” i den svenska Fantomentidningen trots ett namnbyte till ”Bangalla” i den amerikanska versionen.

När kom första Fantomen?

1940-talet. Serien om Fantomen hade premiär i Sverige redan år 1940, då tidskriften Vecko-Revyn började publicera äventyret ”Äventyr i Algeriet” (Adventure in Algiers) med start i nummer 21/1940. Serien varade i hela 10 veckor och tecknades av Ray Moore.

När Fantomen talar lyssnar man?

Anders Söderkvist on Instagram: “”När fantomen talar så lyssnar man” (gammalt djungelordspråk) och när Aphanden åker fram är det bäst man passar…”

Är Fantomen?

Fantomen (efter amerikanska originalet The Phantom) är en tecknad serie skapad av Lee Falk.

Vad kallas Fantomen inkognito?

I civila sammanhang använder sig senare fantomer av pseudonymen ’Mr Walker’, och i Falks äventyr antyds det att detta namn är taget från epitetet ”The Ghost Who Walks” (på svenska ”Den vandrande vålnaden”) och inte ättens ursprungliga namn.

Vad kostar första Fantomen?

Precis som med de flesta serietidningar är det första numret någonsin som är den riktiga dyrgripen. Nummer 1 av Fantomen från 1950 säljs för mellan 7 000 och 12 000 kronor, men vissa exemplar i fint skick har sålts för uppemot 20 000 kronor.

Share this post