Rekommendationer

I vilka religioner kremeras man?

I vilka religioner kremeras man?

Alla vuxna hinduer skall kremeras.

Har alla religioner begravning?

Olika religioner har olika begravningsceremonier. Här beskriver vi hur en begravning kan gå till inom olika trosuppfattningar.

Varför jordbegravning?

Med jordbegravning menas att kistan med den avlidne sänks ner i en grav. Kremation eller eldbegängelse som det ibland kallas, innebär att kistan med den avlidne bränns och askan gravsätts vid ett senare tillfälle. Det är i första hand den avlidnes önskan som styr valet om jordbegravning eller kremering.

Hur ser hinduer på död och begravning?

Begravningsceremoni. En ceremoni inom hinduismen är i regel väldigt avskalad, där krematoriet dekoreras med blommor och en bild av den avlidna. En bramin eller den avlidnas anhöriga utför vissa ceremonier, läser verser ur de heliga skrifterna och reciterar mantran.

Vad har man med sig till Urnsättning?

Släkt, vänner och arbetskamrater bjuds normalt in till begravningsceremonin, i kyrkan eller kapellet, men vid urnsättningen brukar bara de allra närmaste i familjen vara med.

Vem bär urnan?

Här kan det kännas bra att anhöriga själv bär och sänker ner urnan. Som begravningsbyråns representant är vi gärna med vid urnsättningen och läser någon utvald dikt. Vill man hellre att präst närvarar vid urnsättningen går detta att ordna. Urnsättningen kan normalt ske 14 dagar efter begravningen.

Vad är en ceremoni inom islam?

I Mekka föddes profeten Muhammed, islams grundare. Mer än två miljoner muslimer gör vallfärden till Mekka varje år. Man vallfärdar för att visa sin lydnad inför Allah och för att känna samhörighet med andra muslimer. Ceremonierna vid pilgrimsfärden är många och tar flera dagar att genomföra.

Hur lång tid tar det innan begravning?

Kremering eller gravsättning av en avliden person ska ske inom en månad från dödsfallet. Skatteverket kan medge anstånd om senare begravning men det sker bara om det finns särskilda skäl.

Vad är en enhetlig religion?

Inom en och samma religion kan det finns olika uppfattningar. Det är därför svårt att tala om världsreligionerna som enhetliga system när det gäller gudsuppfattningar. De är geografiskt utspridda över stora ytor där det finns stora kulturella skillnader mellan olika geografiska områden.

Share this post