Ny

I vilken varldsdel ligger Papua Nya Guinea?

I vilken världsdel ligger Papua Nya Guinea?

OceanienPapua Nya Guinea / KontinentOceanien är en världsdel som består av Australien, Nya Zeeland, Nya Guinea samt öar och ögrupper i Stilla havet med undantag för öar längs Asiens och Amerikas kuster. Oceaniens öområden delas in i Melanesien, Mikronesien och Polynesien. Öområdena kallades tidigare för Söderhavsöarna. Wikipedia

Vad heter huvudstaden i Papua Nya Guinea?

Port MoresbyPapua Nya Guinea / Huvudstad

Landet består främst av den östra delen av ön Nya Guinea (öns västra halva utgörs av den indonesiska provinsen Papua) där även de största städerna som huvudstaden Port Moresby och Lae ligger.

Var ligger Papua New Guinea?

Papua Nya Guinea ligger norr om Australien i Stilla havet och är till ytan något större än Sverige. Landet är beläget på östra halvan av ön Nya Guinea, vars västra del tillhör Indonesien.

Vilken fågel på Papua Nya Guineas flagga?

Papua Nya Guineas flagga är diagonalt delad i ett svart och ett rött fält. I det inre-nedre svarta fältet finns fem vita stjärnor, och i det röda fältet finns en gul (gyllene) kumul eller paradisfågel. Flaggan antogs den 1 juli 1971. Proportionerna är 3:4.

Vad betyder Papua Nya Guineas flagga?

Paradisfåglen har varit en symbol för nationen sedan en lång tid tillbaka. De fem vita stjärnona står för stjärnbilden Södra korset, men kan även tolkas som en välkänd legend som handlar om fem systrar. Först inför deras självständighet utformades en trikolor i blått, gult och grönt med stjärnbilden och paradisfåglen.

Vilka språk talas i Papua Nya Guinea?

Tok pisin
EngelskHiri motu
Papua Nya Guinea/Officiella språk

Hur ser Papua Nya Guineas flagga ut?

Vad heter huvudstaden i Östtimor?

DiliÖsttimor / Huvudstad
Dili (portugisiska/tetum: Díli, indonesiska: Kota Dili) är huvudstad i Östtimor sedan landets självständighetsförklaring från Indonesien 2002. Staden hade 244 584 invånare (2015).

Hur ser Fijis flagga ut?

Fijis flagga har en ljusblå färg med Fijis statsvapen på höger sida och den brittiska unionsflaggan Union Jack uppe i det vänstra hörnet av flaggan. Fijis flagga har haft det här utseendet sedan antagandet den 10 oktober år 1970. Den blåa färgen representerar stilla havet.

Hur många språk talas i Papua Nya Guinea?

I landet finns tre officiella språk, engelska, Guinea-pidgin och hiri motu. Sammantaget talas omkring 850 olika språk.

Hur många språk pratar man i Papua Nya Guinea?

Papua Nya Guinea är ett av Asiens minst utvecklade länder och kämpar med hög arbetslöshet och hög kriminalitet. Landet är känt för sin extrema mångfald och har mer än 800 språk.

Share this post