Blogga

Vem smidde ringen?

Vem smidde ringen?

Den smiddes under andra åldern av Sauron i berget Orodruin och är den mäktigaste av maktens ringar. I ringen smidde Sauron in all sin makt och illvilja. Den styr över de nio människoringarna och de sju dvärgringarna. Alvernas ringar vidrördes dock aldrig av Sauron och han har därför ingen makt över dessa.

Vad är en ring?

En ring är en algebraisk struktur betecknad R(+,·), på vilken finns två operatorer + och · sådana att: 1. R är en abelsk grupp under addition, +.

Varför säger man första ring?

Ring[redigera | redigera wikitext] Ring – benämning på årskurserna i gymnasiet i Sverige 1905-1966, se Gymnasium (Sverige)

Vilka har ringarna i Sagan om ringen?

Sauron, mörkrets och ringarnas herre, en fallen Maia och häxmästare som hjälpte alverna smida Maktens ringar för länge sedan. Han skapade därvid en egen ring i hemlighet för att kontrollera alla andra ringarna. Sauron beskrivs mer detaljerat i Silmarillion.

Hur många ringar är det i sagan om ringen?

Maktens ringar syftar på de sju som smiddes som gåvor till dvärgarna, och de nio till människornas släkte. Därutöver de tre alvringarna som smiddes av Celebrimbor själv (som hade undervisats av Annatar). Vad alvsmederna inte visste var att Annatar i själva verket var Sauron i en skön förklädnad.

Vad är ett gymnasium?

Ett gymnasium, av grekiskans gymnos, ”naken”; jämför gymnastik, var i antikens Grekland en institution för kroppslig träning, och i vissa språk används ordet fortfarande i denna betydelse. I flera språk är det en institution för universitetsförberedande sekundärutbildning, efter avslutad grundskola.

Vad menas med gymnasium?

Gymnasieskolan är en treårig utbildning och gymnasiesärskolan är fyraårig. Syftet med gymnasiet är att förbereda eleverna inför ett yrke eller inför fortsatta studier. Gymnasiet består av 18 nationella program: Tolv yrkesprogram och sex högskoleförberedande program.

Finns Sagan om ringen på Netflix?

Från och med idag är Peter Jacksons hela Härskarringen-trilogi tillbaka på Netflix. ”Sagan om ringen” (2001) och ”Sagan om de två tornen” (2002) har just lagts till i det svenska utbudet, där ”Sagan om konungens återkomst” (2003) redan finns sen tidigare.

Share this post