Populära

Vad ar sant haijby?

Vad är sant haijby?

Rättsprocessen blir en av de mest omtalade i svensk historia och avslutas 1953 då Kurt Haijby döms i Svea hovrätt till sex års straffarbete för utpressning. Skandalen satte hela den svenska monarkin i gungning och dess anseende var på botten hos svenska folket.

Vem har skrivit manus till en kunglig affär?

Det tog mer än 20 år – men under mellandagarna sänds tv-dramat om kung Gustav V och hans älskare Kurt Haijby. Nu berättar manusförfattaren och skådespelaren Bengt Braskered om det osannolika samtalet som blev startskottet för ”En kunglig affär”. – Utan mötet med herrarna i bastun hade jag inte skrivit det.

Hur dog Haijby?

27 augusti 1965Kurt Haijby / Dödsdatum

Vem spelar Haijby?

Sverrir Gudnason spelar Kurt Haijby.

Vem spelade Haijby?

Det är lätt att uppfatta Kurt Haijby (Sverrir Gudnason) som en glad prick där han våren 1934 sveper fram genom köket på restaurang Lido.

Vilken restaurang Haijby?

Kurt Haijby och hans hustru drev restaurang Lido på Kungsgatan 15 i Stockholm. Då Haijby hade ett kriminellt förflutet hade han svårigheter med att få utskänkningstillstånd. För att få hjälp till detta sökte han audiens hos den då 74-årige Gustaf V.

Vilken kung Haijby?

Baserad på verkliga händelser berättas historien om den hemliga relationen mellan källarmästaren Kurt Haijby och Sveriges kung Gustaf V. Bubblan spricker när Haijbys hustru begär skilsmässa och som orsak anger sin makes otrohet – med Sveriges kung.

Var kan man se en kunglig affär?

En kunglig affär. Svensk dramaserie från 2021 på SVT Play. Detta är historien om den förbjudna kärleksrelationen mellan källarmästaren Kurt Haijby och Sveriges kung Gustaf V.

Var är en kunglig affär inspelat?

Dramaserien spelas in i Göteborg, Trollhättan och Stockholm och kommer att ha premiär i SVT1 och på SVT Play julen 2021. Titel på serien är ännu inte beslutad.

Share this post