Allmänning

Vad innebar CE-markning leksaker?

Vad innebär CE-märkning leksaker?

CE-märkningen ska vara minst 5 mm hög, väl synlig, lätt läsbar och beständig. Det är bara tillverkaren, eller tillverkarens representant, som får CE-märka leksaken. Genom CE-märket bekräftar tillverkaren att leksaken uppfyller kraven i gällande EU-lagstiftning. Du får inte sälja en leksak utan CE-märkning.

Är leksaken säker?

Leksaker får bara säljas om de är säkra och har rätt märkning och varningsinformation, men det betyder inte att alla leksaker är säkra för alla åldrar i alla situationer. Därför är det viktigt att läsa tillverkarens varningar och rekommendationer inför ett köp och sedan noga följa de instruktioner som finns.

När behöver man CE märkning?

När är CE-märkningen obligatorisk? CE-märkningen är obligatorisk bara om produkten omfattas av EU-specifikationer som säger att märkningen är ett krav. En del produkter omfattas av flera EU-krav samtidigt. Du måste se till att din produkt uppfyller alla relevanta krav innan du sätter på CE-märket.

Vilka produkter ska CE märkas?

Vilka produkter måste vara CE märkta?

  • Maskiner.
  • Elektroniska produkter & utrustning.
  • Personlig skyddsutrustning.
  • Tryckbärande anordningar.
  • Medicintekniska produkter.
  • Aktiva medicintekniska produkter för implantation.
  • Radio-och teleterminalutrustning.
  • Enkla tryckkärl.

Hur länge använda Engångsmunskydd?

Vår rekommendation är att du använder CE-märkta engångsmunskydd som uppfyller kvalitetskraven i standarden SS-EN14683:2019. CE-märkningen finns tryckt på förpackningen. Det är viktigt att munskydden bärs på rätt sätt. De ska hela tiden täcka både näsa och mun, och sluta tätt kring näsryggen, kinderna och hakan.

https://www.youtube.com/watch?v=PYK1WQgqvus

Vad betyder CE-märkningen för konsumenterna?

CE-märket är en symbol som fungerar som ett pass som ger fri rörlighet på den inre marknaden. Genom att förse varan med CE-märkning deklarerar tillverkaren på eget ansvar att varan överensstämmer med alla rättsliga krav för att få CE-märkas.

Vad betyder det att en produkt är CE märkt?

CE-märkning är en produktmärkning inom Europeiska unionen som visar att en produkt uppfyller de nödvändiga kraven vad gäller bland annat miljö, hälsa och säkerhet för att få säljas på den inre marknaden.

Vad är ett CE-märke?

CE-märket är en symbol som fungerar som ett pass som ger fri rörlighet på den inre marknaden. Genom att förse varan med CE-märkning förklarar tillverkaren på eget ansvar att varan överensstämmer med alla rättsliga krav för att få CE-märkas.

Hur ska CE-märket användas?

CE-märkningen ska vara väl synlig, läslig och varaktig under varans förväntade livstid. Märket ska sitta på varje vara som tillverkas. Om det inte är möjligt på grund av hur varan ser ut, är det tillåtet att sätta CE-märket på förpackningen. Andra märken som lätt kan förväxlas med CE-märket får inte användas.

Vad betyder att en produkt är CE-märkt?

Att en produkt är CE-märkt betyder att en tillverkare eller importör intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. CE-märket är även ett handelsmärke som gör att en produkt kan säljas fritt över nationsgränserna inom EU. Bara produkter som EU bestämt får CE-märkas.

Vem får CE-märka en produkt?

Bara tillverkaren får CE-märka produkter. Det är bara tillverkaren eller tillverkarens representant som får CE-märka en vara. Importörer eller distributörer får alltså aldrig CE-märka en produkt. Läs om du är tillverkare, importör, distributör eller återförsäljare.

Share this post