Trendig

Varfor certifieringar?

Varför certifieringar?

Certifiering intygar att det du säljer uppfyller relevanta krav. Ibland kan du själv bestämma om du ska certifiera dina varor eller tjänster. Men det kan också vara obligatoriskt enligt lagar och regler eller det avtal du slutit med kunden.

Hur skapar man en certifiering?

En certifiering är en typ av intyg eller ett bevis på att ett visst mått av förtroende har getts en produkt, tjänst, process eller person….Dessa fyra kriterier ska vara uppfyllda för certifiering:

  1. kravuppfyllnad.
  2. efterlevnadskontroll.
  3. tidsbegränsning.
  4. ackreditering.

Vad behövs för en CE märkning?

CE-märkningen ska vara väl synlig, läslig och varaktig under varans förväntade livstid. Märket ska sitta på varje vara som tillverkas. Om det inte är möjligt på grund av hur varan ser ut, är det tillåtet att sätta CE-märket på förpackningen. Andra märken som lätt kan förväxlas med CE-märket får inte användas.

Vilka ISO certifieringar finns det?

De vanligaste ISO-certifieringarna: ISO 9001 för kvalitetsledningen. ISO 45001 (OHSAS 18 001) för arbetsmiljöledning. ISO 27001 för informationssäkerhet. ISO 14001 för miljöledning.

Är certifiering bra?

Fördelarna med en certifiering överväger I de fall det inte är ett lag- eller branschkrav, väljer många företag och organisationer ändå att certifiera för att de t. ex. vill: Säkerställa hög kvalitetsnivå i alla processer samt de produkter och tjänster som levereras.

Hur går ISO certifiering till?

För att bli certifierad behöver man uppfylla kraven för aktuell ISO standard. Certifiering betyder godkänd revision – och för att bli certifierad behöver man först genomgå en certifieringsrevision och bli godkänd. Därefter tilldelas verksamheten ett certifikat som bevis på att kraven för ISO-standarden är uppfyllda.

Vad är det för skillnad mellan certifikat 9001 och 14001?

ISO 14001 är likt ISO 9001 i att de båda typerna handlar om processerna kring hur en produkt produceras oavsett vad det är för produkt. Båda certifikaten utfärdas av en tredjepart och inte av självaste ISO (International Organization for Standardization).

Share this post