Rekommendationer

Hur lange sparas sokhistorik?

Hur länge sparas sökhistorik?

De flesta länder har lagar om lagring av uppgifter. Dessa lagar avgör hur länge internetleverantörer ska, minst, spara all data som de samlar in. Denna lagstiftning skiljer sig dock länder emellan. På vissa platser är denna period sex månader, medan det på andra är minst ett år.

Har jag Google Lens?

Så här använder du Google Lens på Android Starta Google Photos och klicka på ett foto. På bilden klickar du på Google Lens-ikonen i högra hörnet. Om du inte kan se ikonen betyder det att du inte har tillgång till verktyget och inte kan göra annat än att vänta.

Hur fungerar Platsinfo?

De flesta telefoner har GPS, där satellitsignaler används för att fastställa enhetens plats, men med Googles platstjänster används dessutom annan information från Wi-Fi-nätverk och mobilnätverk i närheten, och information från enhetens sensorer kan samlas in för att fastställa var enheten är.

Kan man se vad man sökt på privat?

När du surfar privat kan andra som använder samma enhet inte se din historik. Chrome sparar inte webbhistoriken eller uppgifter som anges i formulär. Cookies och webbplatsdata sparas medan du surfar men raderas när du avslutar inkognitoläget.

Kan man se sökhistorik på mobildata?

Rensa din historik på internet Det innebär att andra som använder mobilen, surfplattan eller datorn kan se informationen. Webbläsaren kommer ihåg vilka sidor du har besökt. Det kallas för cache-lagring och är till för att det ska gå snabbare att ladda sidorna nästa gång.

Hur ser man vad man har sökt på?

Webbläsaren kommer ihåg vilka sidor du har besökt. Det kallas för cache-lagring och är till för att det ska gå snabbare att ladda sidorna nästa gång. Många webbläsare sparar också information om vilka webbplatser du har varit inne på för att kunna föreslå sidan nästa gång du surfar.

Vad menas med privat Surfläge?

Om du vill surfa privat kan du använda privat surfläge, logga ut från kontot, ändra inställningar för anpassade resultat eller ta bort tidigare aktivitet. Om du vill söka på webben utan att webbaktivitet sparas kan du använda läget för att surfa privat i en webbläsare, till exempel Chrome eller Safari.

Vad betyder Bästa sökträff?

När du har aktiverat Läs in bästa träff börjar Safari att läsa in webbsidan i bakgrunden så fort Safari hittar en bästa sökträff baserad på dina bokmärken och surfhistorik. Om du avaktiverar det här alternativet blir sidor inlästa som vanligt.

Share this post