Rekommendationer

Vad kan paverka traningsresultat?

Vad kan påverka träningsresultat?

4 faktorer som påverkar dina träningsresultat

  • Träningen. Du har nog listat ut själv att den bästa träningen är den som faktiskt blir av.
  • Vilan (mellan passen) Det är under vilan som du faktiskt bygger upp dina muskler och “reparerar” de förslitningar som träningen skapat.
  • Kosten.
  • Sömnen.

Vad är en bra nedvarvning?

Nedvarvning ökar rörligheten och minskar risken för överbelastning. Man kan jämföra det med att serva en bil. Om du struntar i att serva den är det kanske inget som märks direkt, men din bil kommer att gå sönder snabbare på sikt, säger Mikael Mattsson som är idrottsfysiolog och forskare vid GIH.

Vad kan man göra för nedvarvning?

Nedvarvning, den första återhämtningen En bra nedvarvning är precis som uppvärmning, fast tvärtom. Nedvarvningen går ut på att successivt minska på tempot och komma från hög belastning ned till vila under 5-10 minuter, beroende på belastningsnivå.

Vad behöver vi tänka på för att träningen ska ge resultat?

För att få resultat måste du ständigt utmana din kropp genom att lyfta tyngre, gör nya övningar, eller öka antalet repetitioner och set. Inom fitness så kallas detta för progressiv överbelastning och betyder att du ställer ökade krav på kroppen för att kontinuerligt göra framsteg.

Varför blir man stel efter träning?

Du kan få träningsvärk om du anstränger musklerna på ett intensivt sätt som kroppen inte är van vid. Då brukar du bli stel och öm i musklerna en eller två dagar efter träningspasset. Det är inte skadligt, utan beror på att musklerna tillfälligt blir svullna och ömma efter ansträngningen.

Vilka faktorer påverkar din träning?

Inre faktorer: Ålder, Mognad, Kön, Arv, Idrottskultur, Talang/Fallenhet, Motivation Prioriteringarna gäller mognadsanpassning, individualisering, allsidighet och specificitet, d v s vilken nivå skytten befinner sig, vilka träningsbehov som finns, att träningen blir variationsrik samt övningsval.

Vilka faktorer kan påverka muskelstyrkan?

Faktorer som påverkar muskelstyrkan: Muskelns tvärsnittsyta, ju större-desto starkare är muskeln. Muskelfibersammansättning, en muskel med stor andel snabba muskelfibrer är starkare än en lika stor muskel med en stor andel långsamma fibrer. Muskelns hävarm i förhållande till belastningens hävarm.

Vad är är maximal muskelstyrka?

Vad är maximal muskelstyrka? Svar: Det är den muskelstyrkan du kan utveckla statiskt eller dynamiskt när du tar i så mycket du kan i en kontraktion.

Hur kan kost påverka konditionen?

Vill du få bättre kondition är det viktigaste kostrådet att du har energi till passet. Det får du främst genom att äta lagom mycket kolhydrater innan passet och genom att du äter en bra kost generellt under dagen.

Share this post